Malo mu je kupovanje igrača, vlasnik Chelseaja sada kupuje i poznati evropski klub

Bit će gazda bh. reprezentativcu

Malo mu je kupovanje igrača, vlasnik Chelseaja sada kupuje i poznati evropski klub

Admin Čaušević

Todd Boehly je na putu da kupi novi klub nakon Chelseaja. Amerikanac od ulaska u evropski fudbal ne miruje i ne prestaje da troši svoje ogromno bogatstvo. 

Boehly je prošlog ljeta za oko 5 milijardi eura kupio Chelsea od Romana Abramovicha i za dva prijelazna roka je potrošio više od 600 miliona eura.

Američki tajkun jednostavno ne štedi. Već je uspio ostvariti dva transfera veća od 100 miliona i nema namjeru se zaustaviti.

Plavcima ne ide kako je planirano. Ekipa je tek 10. na tabeli i teško je vjerovati da će izboriti plasman u Ligu prvaka, jedini način je osvajanje tog takmičenja.

I dok u Londonu nema vedrine, Boehlyja to ne pogađa već se okrenuo novom ulaganju i spreman je da kupi klub iz Ligue 1.

Ugledni L'Equipe izvještava da je Boehly zajedno sa partnerima spreman da postane stopostoni vlasnik stabilnog prvoligaša Strasbourga.

Oglasi

Nedavno je obavljen i razgovor sa trenutnim vlasnikom Marcom Kellerom i očekuje se finalizacija u narednom periodu, mada je posao praktično završen.

Strasbourg je trenutno 15. na tabeli sa tri boda iz opasne zone što je značajan pad u odnosu na prošlu sezonu kada je izboreno šesto mjesto na tabeli.

Inače, za ovaj klub već dugi niz godina nastupa povremeni reprezentativac BiH Sanjin Prčić. Prije tri godine je sa Strasbourgom osvojio i francuski Liga kup.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Boehly koji je težak oko 6 milijardi je suvlasnik i baseball franšize LA Dogers, dok je vlasnik i dijela dionica u LA Lakersima.

Ovaj 49-godišnjak je očigledno za kratko vrijeme postao impresioniran fudbalom u Evropi. Nakon Chelseaja i Strasbourga neće biti iznenađenje ukoliko krene i po kupovinu trećeg kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi