Guardiola bez dlake na jeziku poručio vlasniku Chelseaja šta da radi sa Potterom

Jasan kao i uvijek

Guardiola bez dlake na jeziku poručio vlasniku Chelseaja šta da radi sa Potterom

E. Oštraković

Manchester City je danas rabzio ekipu Chelseaja u okviru FA kupa i ostvarili su ubjedljivu pobjedu od 4:0 u utakmici u kojoj gosti praktično nisu uputili udarac ka protivničkom golu.

Navijači Chelseaja su bili bijesni tokom, ali i nakon utakmice. Oni su tako skandirali ime bivšeg trenera Chelseaja Thomasa Tuchela, jer su nezadovoljni igrama.

Ipak, stvari trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, vidi dosta drugačije od navijača Chelseaja, a o tome je govorio nakon utakmice.

On je jasno poručio vlasniku Chelseaja, Todu Boehlyju šta da uradi sa Grahamom Potterom nakon serije loših rezultata.

"Treba mu vremena. Poručio bih vlasniku Chelseaja Todu Boehlyju da mu da vremena. Mora dati vremena Grahamu Potteru. Znam da su rezultati bitni u velikim klubovima, ali njemu treba malo vremena", rekao je Guardiola, te je dodao:

Oglasi

"Svi trebaju vremena, posebno u prvoj sezoni. Ja sam u Barceloni imao rezultate, ali sam imao i Lea Messija i to mi je bilo dovoljno", završio je Guardiola.

Potter je nakon preuzimanja svoju ekipu vodio na osamnaest utakmica u kojima je ostvario osam pobjeda, ali je doživio i šest poraza.

Trenutno se Chelsea nalazi na lošem desetom mjestu na tabeli i ima čak deset bodova manje od Manchester Uniteda koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Jasno je da se ova ekipa nakon dugo vremena neće takmičiti za prvo mjesto, a navijači su jako razočarani sa svim što se događa.

Ostaje da vidimo kakva će reakcija vlasnika Chelseaja biti, ali obzirom kako je smijenio Tuchela, ko zna šta će biti sa Potterom.

Top Komentari

K79
pa ako mu treba vremena što je mijenjao tuchela jer ovaj bi do sada sigurno vratio Chelsea na pobjedničke staze
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije