Fudbalski virtuoz se od fudbala oprostio sa 28, danas živi kao kralj: Ne radi ništa, a uzima milione

Mnogim je neprepoznatljiv

Fudbalski virtuoz se od fudbala oprostio sa 28, danas živi kao kralj: Ne radi ništa, a uzima milione

Admin Čaušević

Pretendent za Zlatnu loptu iz 1990-ih doživio je dramatičnu promjenu u karijeri i sada zarađuje milione prodavajući usisvače. Bivši veznjak prestao je s fudbalom  sa samo 28 godina 1998. godine, pokrenuo je privatni posao i sada se osjeća kao da je na krovu svijeta.

Danas je sa 50 % partner u jednom od najpopularnijih švedskih brendova, Twinneru, čija se godišnja zarada mjeri u milionima. Riječ je o bivšem švedskom fudbaleru Tomasu Brolinu koji je u odnosu na igrače neprepoznatljiv.

Brolin je tokom igračkih dana bio glatko obrijan, ali je u odnosu na tada skratio kosu te je pustio bradu. Uz to, značajno se i udebljao.

Šveđanin, koji sada ima 53 godine, bio je priznat kao jedan od najboljih igrača na svijetu 1994. kada je završio na zajedničkom četvrtom mjestu uz rumunsku Gheorghea Hagija u izboru za Zlatnu loptu.

Te godine nagradu je osvojio napadač Bugarske i Barcelone Hristo Stoichkov, a italijanski dvojac Roberto Baggio i Paolo Maldini upotpunili su pobjedničko postolje.

Oglasi

Njegovi najbolji klupski dani bili su u Parmi da bi 1995. godine otišao u Englesku gdje je igrao za Leeds United te je poslije toga uslijedio transfer u Crystal Palace.

Brolin je je otišao u penziju sa samo 28 godina, najbolju dob za većinu fudbalera, ali je ranije izjavio da uopšte ne žali zbog toga.

Brolin je 1994. godine bio u užem izboru za osvajanje Zlatne lopte

"Svi kažu da je 28 godina prerano za fudbalsku penziju, ali ovisi o tome što si postigao u ovim godinama. Napravio sam puno, a život je prekratak da radiš dosadne stvari. Ako te nešto ne veseli, onda to ne čini."

Nakon penzionisanja okušao se profesionalni igrač pokera i igrajući u World Series of Poker u više navrata.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sada se sa svojim zemljakom i inovatorom Gordanom Edlundom okrenuo prodaji usisavača i ide mu odlično.

Brolin daje dio svojih prihoda u dobrotvorne svrhe. Ima ugovor s dječjom organizacijom kojoj donisa 30% prihoda od prodaje svojih proizvoda. Bavi se i nekretninama, a prethodno se bavio farmaceutskim i ugostiteljskim poslovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi