Sjećate li se Tomaša Ujfalušija? Bivša mu uzela 2.5 miliona, a on napravio presedan: "Zavidite mi!"

Legendarni češki defanzivac

Sjećate li se Tomaša Ujfalušija? Bivša mu uzela 2.5 miliona, a on napravio presedan: "Zavidite mi!"

Admin Čaušević

Nešto iskusniji ljubitelji fudbala se itekako dobro sjećaju Tomaša Ujfalušija, nekadašnjeg češkog defanzivca koji je u fudbalskoj penziji već deceniju. Danas ima 45 godina i izgleda totalno neprepoznatljivo u odnosu na igračke dane. 

Ujfaluši je svoj najbolji fudbal igrao na početku 21. stoljeća, posebno su bili impresivni njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 2004. godine kada je sa legendarnom generacijom Češke eliminisan u polufinalu.

Poznat je kao izuzetno oštar i agresivan fudbaler. Dok je igrao za Atletico Madrid umalo je za sva vremena uništio karijeru Leo Messiju nakon što mu je brutalno stao na zglob.

Trenutak kada je Ujfaluši umalo uništio karijeru Messiju

Dobar dio karijere je proveo u Fiorentini gdje je ostavio i najdublji trag, a također je bio član još dva slavna kluba kao što su HSV i Galatasaray. Od fudbala se oprostio 2013. godine u dresu Sparte.

Nakon okončane karijere jedno vrijeme je bio sportski direktor Galatasaraya, dok se danas bavi privatnim poslom. Snima reklame, igra golf i hokej te povremeno radi kao gost komentator fudblaskih utakmica.

Prije nekoliko godina je započeo projekat vezan za fudbalsku statistiku i analizu, međutim to i nije previše potrajalo baš i njegovo skautiranje u Sparti iz Praga.

Oglasi

U odnosu na igračke dane promijenio je imidž, prepoznatljiva duga kosa je stvar prošlosti, dok je uočljivo da se znatno udebljao.

Danas 45-godišnji Čeh je neprepoznatljiv u odnosu na igračke dane

Vrlo često se druži sa svojom kćerkom Katerinom koja je prije nekoliko mjeseci postala punoljetna te je svoj život znatno podredio svom jedinom djetetu.

Zanimljivo da se i Ujfalušijeva bivša supruga zove Katerina s kojom se razveo još 2009. godine i od tada u njegovom životu ne postoji druga žena.

Prilikom razvoda bivša supruga mu je uzela čak 2.5 miliona eura, a on je nakon toga napravio zaista atipičan potez za današnje vrijeme.

Iako mu je uzela ogroman novac Ujfaluši je odlučio ostati u dobrom odnosu sa bivšom suprugom

U međuvremenu je probao sa nekoliko djevojka, međutim sve romanse su završavale bezuspješno pa je odlučio da se sprijatelji sa bivšom suprugom.

"Iako Kačka i ja nismo zajedno već dugo vremena, imamo sjajan odnos. Jednostavno smo svoji. Imamo apsolutno sjajan odnos na kojem nam zavidi 95 % ljudi", poručio je Ujfaluši prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Vjerovatni razlog takvog presedana bivši partneri su uradili radi dobrobiti svoje kćerke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi