Tomić: Sretan sam, iako Xanthi ne plaća kao PAOK

Novi igrač Xanthija za SportSport.ba

Tomić: Sretan sam, iako Xanthi ne plaća kao PAOK

Tomislav Tomić, donedavni igrač sarajevskog Željezničara, uspješno je realizirao transfer u redove Xanthija. 

Grčki prvoligaš, koji je sezonu u tamošnjem prvenstvu okončao na osmoj poziciji, sa Tomićem je dogovorio saradnju do kraja naredne sezone, uz mogućnost produženja na još tri godine. 

"Na svu sreću, sve je završeno i mogu potvrditi da sam novi igrač Xanthija. Sretan sam zbog transfera u Grčku, jer se radi o jakoj ligi i ovdje mogu još napredovati kao igrač. Što se tiče kluba, iskreno ne plaća kao možda PAOK ili Olympiacos, ali su sada igrali u finalu Kupu i to dovoljno govori o ozbiljnosti Xanthija", kazao je Tomič za SportSport.ba i potom dodao:

"Na stolu sam imao ponude Banika, Sheriffa, Hajduka, pa i od tri kluba iz Bosne i Hercegovine. Međutim, da sam želio ostajati onda bih sigurno produžio ugovor sa Željezničarom", riječi su Tomića. 

Potražite više informacija na temu Super League:

Ovaj 25-godišnji igrač u redove Xanthija stigao je kao slobodan igrač, a pored Željezničara u svojoj karijeri još je igrao za Široki Brijeg i GOŠK iz Gabele. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.