Tomić u timu kolu i nakon velikog slovenskog derbija

Vezista u sjajnoj formi

Tomić u timu kolu i nakon velikog slovenskog derbija

S. Mlaćo

U velikom derbiju 30. kola Prve lige Slovenije Olimpija je za vikend savladala velikog rivala Maribor (1:0) i napravila korak bliže tituli prvaka.

Junak Olimpije bio je Ante Vukušić, a sjajnu partiju ponovo je pružio bh. internacionalac Tomislav Tomić, inače kapiten Olimpije.

Tomić je tako po ko zna koji put našao svoje mjesto u timu kola i pokazao koliko je važna karika u timu koji gazi ka tituli prvaka.

Pored Tomića svoje mjesto u idealnom timu kola je našao i Vukušić, ali i Arnel Jakupović, član Domžala, inače porijeklom iz naše zemlje, te Milanović, Ilić, Andrejašić, Wilmots, Lotrič...

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U narednom kolu Olimpija će tražiti nove bodove kod Triglava, a prava na kiks nema, jer prednost nad Celjem i Mariborom iznosi samo četiri boda.

Enajsterica 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije. #PLTS

Posted by Prva liga Telemach on Wednesday, July 1, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi