Tomislav i Posušje remizirali, Klis slavio

Druga liga FBiH grupa Jug

Tomislav i Posušje remizirali, Klis slavio

S. Mlaćo
Teme:

Zanimljivo je bilo ovog vikend na terenima Druge lige FBiH grupa Jug gdje su odigrani susreti 24. kola.

Lider Tomislavgrad je na svom terenu samo remizirao protiv Sloge (2:2). Domaći su poveli pogotkom Tadića, da bi za 1:1 pogodio Grubeša. Gosti su zaigrali mnogo bolje te i poveli pogotkom Agića, ali je konačnih 2:2 u posljednjim minutama meča postavio drugim pogotkom Tadić.

Posušje je gostovalo u Stocu te također remiziralo istim rezultatom. Posušje je u vodstvo doveo Bakula, međutim stvario na početak je vratio Stanković. Isti igrač u 56. minuti sa 11 metara pogađa za potpuni preokret HNK Stolac, ali konačnih 2:2 postavlja Galić sedam minuta prije kraja.

Rama je pogocima Jelušića i Markešića savladala 2:1 Kamešnicu. Jedini pogodak za goste djelo je Pavića.

Sloga je u Ljubuškom savladala Cim 3:2, dok je Klis bio siguran protiv Turbine (2:0). Branitelj je sa 2:1 nadigrao Brotnjo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Najefikasniji meč ovog kola odigran je u Neumu. HNK Neum je sa 5:1 deklasirao Grude.

Tomislav je prvi sa 52 osvojena boda, a Posušje i Klis imaju po 51.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi