Ivkovića pitali da li bi mogao preuzeti Dinamo: "Svojim stavovima..."

Odmara kod kuće nakon kraja polusezone u Premijer ligi

Ivkovića pitali da li bi mogao preuzeti Dinamo: "Svojim stavovima..."

S. Mlaćo
Nakon što je završio polusezonu sa Željezničarom Tomislav Ivković se vratio kući u Zagreb.

U razgovoru za Sportske novosti dotakao se i situacije u 1. HNL, a dobio je i pitanje da li je kandidat za klupu Dinama čiji je bio igrač.

“A ne, svojim stavovima ne odgovaram toj poziciji“, rekao je Ivković koji se u Hrvatskoj ranije nije proslavio, čak naprotiv sa više klubova je ispao u niži rang.

Kazao je i koga vidi vidi kao favorita za prvaka Hrvatske.

“Dinamo! Zbog šireg rostera, garda i iskustva osvajanja naslova. No, Hajduk je sve bliže i zbilja bih volio da se održi u borbi do kraja, a ne kao prethodnih godina kada je rano posustajao. Imaju važne individualne vrijednosti, pored sjajnog Livaje i Krovinovića, Eleza, motiviranog Katića, iskusnog golmana Kalinića, dva beka su im s reprezentativnim stažem, mladi Biuk i Ljubičić donose energiju mladosti. Na treneru, koji je dobro krenuo, je važan posao da sve to ukomponira“.

Dodao je da je veliki problem Dinamu što se vodi na daljinski, odnosno što Zdravko Mamić ne može biti na licu mjesta.

Oglasi

Kazao je i da se čuje sa Mamićem, te da mu je nekoliko puta čestitao na pobjedi.

Ivković je u Hrvatskoj vodio Međumirje, NK Lokomotiva, Slaven Belupo, Rudeš i Inter Zaprešić.

Plave sa Grbavice preuzeo je u veoma teškoj situaciji za klub, te će uskoro biti jasnije da li će voditi ekipu i u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti