Ivković nakon visoke pobjede Plavih: Igrači su prvog dobili plate, klub je na prekretnici

Prijateljski meč na Grbavici

Ivković nakon visoke pobjede Plavih: Igrači su prvog dobili plate, klub je na prekretnici

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara pobijedili su Famos iz Hrasnice sa 6:1 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana danas na Grbavici.

Plavi nastavljaju s pripremama za novu sezonu i u sklopu istih odigrali su još jedan meč. Za razliku od duela s Leotarom, u kojem nije bilo pogodaka, večeras su Plavi bili daleko efikasniji protiv, objektino, daleko slabijeg i lakšeg rivala.

Za Želju su golove postigli Mujezinović, Subašić, Hrelja, Mujezinović, Gasal i Mišović. Za Famos se u listu strijelaca upisao Tahmaz.

Tomislav Ivković, trener Željezničara, nakon meča je kazao:

"Hvala gostima što su nam izašli u susret i što su došli. Shvatili su da imamo probleme i prihvatili su naš poziv. Što se tiče utakmice, bilo je dobrih stvarih, ali Famos ipak nije na tom nivou da bi mogao parirati. Pravili smo i neke gluposti koje su i dio igre. Juniori ili ovi koji su počeli, ja još ne znam koji su koji. Imamo još dvije sedmice, dosta rada i izazova. Za sada je bitno da su svi zdravi, da je atmosfera dobra i pozitivna", rekao je Ivković, dodavši:

"Klub je na prekretnici - ili ćemo gore ili ćemo dole. Evidentno da je situacija teška u svim aspektima. Krećemo od nule, nije jednostavano, ali postoji velika želja ljudi koji su u klubu. Prvoga je po dogovoru isplaćena plata igračima. Igračima je naravno drago. Hvala Bogu, sada su dobili platu iako nisu navikli na to. Što se igračkog kadra tiče, pokušat ću s nekim igračima iz Hrvatske da popunim neke pozicije, ali neću dovesti igrača koji je 10 posto bolji od domaćeg. Onda ću radije dati šansu nekom domaćem igraču. Nije lako dovesti u ovom momentu nekoga ko će biti pojačanje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da Željo bude Željo, da igra napadački nogomet. Ideja je da se napravi kostur i da s vremenom pojačavamo ekipu", dodao je Ivković.

Podsjećamo da će Željezničar novu sezonu otvoriti 17. jula na Grbavici protiv aktuelnog prvaka Borca iz Banjaluke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi