"Oprostio sam dosta, dosta novca za bh. uslove da bih došao u Željezničar"

Aleksandar Kosorić govorio za SportSport.ba

"Oprostio sam dosta, dosta novca za bh. uslove da bih došao u Željezničar" · Intervju

A. Čaušević

Sedam titula prvaka, armija navijača, lokalna i regionalna popularnost te stogodišnja tridicija. Sve su to elementi koji FK Željezničar čine velikim klubom. Međutim, velikan s Grbavice u posljednje vrijeme djeluje "ranjeno" i prijeko su mu potrebne finansijske injekcije za brzo ozdravljenje. 

Željezničar se već neko vrijeme nalazi u tranzicionom periodu, a uskoro je očekivati nove promjene u rukovodećoj strukturi. I krvna slika prvog tima je značajno promjenjena te stanje na dvije sedmice uoči starta prvenstva nije obećavajuće.

Ipak, bez obzira na tešku situaciju neki od starosjedioca su ostali u timu kako bi na pravi način demonstrirali simboliku čuvene rečenice Ivice Osima: "Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!".

Među fudbalerima koji će i u novoj sezoni nositi dres sarajevskih Plavih nalazi se i Aleksandar Kosorić koji je nedavno odbio unosnu ponudu iz komšiluka, tačnije iz Srbije gdje ga je u svom timu želio Novi Pazar.

"Možda nije korektno da pričam o sebi i svojim odlukama. Dosta sam puta istakao da je meni Željo ispred finansijskih i privatnih stvari. Imao sam ponudu Novog Pazara gdje sam se zahvalio gospodinu Rasimu Ljajiću da me dovede. Rekao sam da želim da ostanem u Želji jer sam se zato i vratio", rekao je Kosorić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Kad sam se vraćao u Željezničar s Malte oprostio sam Balzanu dobar dio novca, Željezničar je za mene nešto više od običnih stvari. Sve je manje takvih stvari, sve više ljudi juri za novcem, tako je u svim životnim sferama, bitna je materijalna situacija za život, ali to što meni Željo priča uoči utakmica, kontakt s navijačima, pjesme koje čujete, to je nešto posebno..."

Oglasi

Iskusnom štoperu je ovo drugi mandat na Grbavici. Kada je otišao u februaru 2017. godine, već tada je imao ideju o povratku.

"To mi je bila najteža odluka u karijeri. Taj rastanak. I od prvog dana odlaska razmišljao sam o povraktu. Uopšte ne razmišljam o nekom drugom klubu niti nemam želju. Jedino mi je želja osvojiti titulu prvaka."

Osvajao je 34-godišnjak trofeje u Srbiji, Latviji i na Malti. Za sada mu je neispunjena želja da podigne pehar u zrak u dresu Željezničara.

"Oprostio sam dosta dosta novca za naše neke uslove da se vratim u Željezničar kada me pozvao gospodin Amar Osim i u tom trenutku sam osjećao da ćemo osvojiti titulu i s ove tačke gledišta sam ubijeđen da bismo bili prvaci da nije bilo koronavirusa i prekida prvenstva jer smo imali jako dobru i zrelu ekipu. Kada bih osvojio titulu sa Željom mogao bih završiti karijeru."

Oglasi

U Zvorničkoj 27 je u proteklom periodu dosta turbulenija, sve se to prenijelo i na teren. Svjestan je toga i Kosorić.

"Ekipa sve osjeti. A ekipa je ta koja igra na terenu. Svi znamo da imamo dosta problema, dajem svoj maksimum i želim da se što prije izađe iz ove krize te da se priča o finim stvarima. Svi navijači žele pobjede, trofeje i uspjehe. To je nešto što nam svima treba. U ovom trenutku treba posložiti konstrukciju kluba da bi se išlo ka tome.

No description available.

On je među najiskusnijim igračima u timu te će u novoj sezoni zajedno sa Samirom Bekrićem i Erminom Zecom iznijeti teren. Nada se da će im se uskoro priključiti i Semir Štilić.

"Tu je nas nekoliko iskusnijih. Osim mene su tu još Samir Bekrić i Ermin Zec, nadam se da će nam se uskor priključiti i Semir Štilić. To što igramo s mlađim daje mi želju i energiju da se takmičiim, ali kao iskusniji pokušavam da im objasnim šta je Željezničar."

Za kraj je prokomentarisao i trenutno stanje u ekipi te do sada odrađeno u pripremnom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Krenuli smo sa zakašnjenjem sedam do deset dana. Imali smo vakuum dok je izabran novi trener. To nam je neki naš nedostatak, ali stručni štab to treba nadoknaditi. Ostaje da se vidi da li ćemo biti na nivou u prvom kolu. Ekipa se dosta promijenila, maksimalno je promijenjena, mnogo je mladih i neiskusnih igrača koji nisu osjetili igranje u Premijer ligi, trebat će dosta vremena da se to složi i uigra", kazao je Kosorić za SportSport.ba.

Kosorić do sada ima 116 nastupa u dresu Željezničara uz tri postignuta gola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Idi molim te starac jedan zeljo ti je dao sve a to kao oprastas. Gdje možeš igrati u famosu jos
1 13
Ajax11
Neracunajte na nas …
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi