Ivković o zgusnutom rasporedu: Ništa ljepše za igrače nego manje trenirati, a više igrati

Pred derbi protiv Veleža

Ivković o zgusnutom rasporedu: Ništa ljepše za igrače nego manje trenirati, a više igrati

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra na Grbavici dočekuju Velež u okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi su u prošlom kolu odigrali meč bez golova na Pecari protiv Širokog Brijega, dok Velež stiže na Grbavicu nakon poraza u gradskom derbiju od Zrinjskog (2:1).

Sigurno je da će igrači Željezničara biti odmorniji s obzirom da su igrali u nedjelju, dok je Velež protiv Zrinjskog igrao u srijedu zaostali meč drugog kola Premijer lige.

Danas je na Grbavici održana press konferencija domaće ekipe, a prisutnim novinarima obratio se trener Tomislav Ivković koji je na početku čestitao 100. rođendan ovom klubu.

"Iskoristio bih priliku na početku da čestitam rođendan svim Željovcima i svima onima koji su prošli kroz ovaj klub, oni koji su nas napustili, a bili su važni kotači u stvarnju ove institucije kao što je Željo. Fascinantno je i uvjerio sam se prvi dan kada sam došao da je Željo nešto posebno i da se za njega isplati živjeti", rekao je Ivković, a zatim se osvrnuo na sutrašnji meč.

"Što se tiče utakmice to je kao i svaki drugi meč koji vrijedi tri boda. Dolazi jedna ekipa koja je veoma dobra, nezgodna i iskusna. Imali su zapažene uspjehe u Evropi, u prvenstvu im u ovom trenutku ne ide kao što su zamišljali, ali normalno je da ih respektujemo kao i sve ostale. S naše strane napravit ćemo sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu. Dobro radimo i treniramo, dižemo se iz utakmice u utakmicu što je najbitnije, ali uvijek ponavljam pita se i protivnik, mi smo spremni i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu".

Oglasi

Osvrnuo se i na zgusnut raspored.

"Ništa ljepše za igrače nego manje trenirati, a više igrati. Zadovoljstvo je igrati srijeda-nedjelja. Ima vremena za oporavak i sve. Najbitnije je da ostanu zdravi i da smo bez povreda. Gusti raspored je isto kao da treniramo, ali zadovoljstvo je veće što se tiče utakmica. Stvaramo šanse, ali možda nam realizacija nije kako treba. Ipak, u fudbalu je najteže stvarati šanse, a čim ih stvaramo znači da smo na dobrom putu i s vremenom će i realizacija krenuti", kaže Ivković.

Ponovo se osvrnuo na 100. rođendan i proslavu koju su spremili Manijaci za sutrašnju utakmicu, ali i dan kasnije.

"Rođendan se nikada ne slavi ranije. Rođendan je u nedjelju, a u subotu imamo pretpremijeru. Nama je svaka utakmica fešta i navijači se uvijek isto ponašaju. Samo će biti dodatnih nekih stvari, ali to ne može i ne smije utjecati na nas u nekom negativnom smislu i nema pritiska. Maksimalna koncentracija na meč, dobro radimo i posložili smo se nakon dugo utakmica. Bitno je da igrači da shvataju da mogu više i imaju više kvaliteta nego što daju. Idemo uživati u meču, nadmetati se sportskih, a uvijek utakmice na našem stadionu smo barem 1% favoriti od ostalih", dodao je trener Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se

"U situaciji u kojoj dolaze bit će im zadovoljstvo i velika motivacija da igraju protiv Želje na punom stadionu. Naravno da će u nekim momentima biti zabrinuti jer nije svejedno igrati u takvoj amosferi. Oni su navikli na ovaj ritam, to je iskusna ekipa i za razliku od nas Velež, Sarajevo, Tuzla City, Zrinjski imaju 30 igrača. Svaki tjedan dolaze po igrač ili dva. Ne znam kako uspiju i da li imaju svlačionice dovoljno velike da mogu imati svi mjesta za trening", zaključio je Ivković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BlueBoys
Baklje cemo paliti jer mi smo Manijaci
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi