Kraj nakon godinu i po: Razilaze se Zrinjski i Tomislav Kiš
Tomislavu Kišu ističe ugovor s HŠK Zrinjski i neće biti produžen.

Ističe mu ugovor

Kraj nakon godinu i po: Razilaze se Zrinjski i Tomislav Kiš · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Nakon godinu i po dolazi kraj saradnje između HŠK Zrinjski i Tomislava Kiša. Ističe mu ugovor koji prema neslužbenim informacijama neće biti produžen.

U januaru 2023. godine u Zrinjski je stigao Tomislav Kiš i to se ispostavilo kao sjajan potez Uprave mostarskog kluba.

Ovaj hrvatski fudbaler je za Plemiće igrao 58 puta i postigao 17 pogodaka uz 16 asistencija, te će ostati upamćen kao član najbolje generacije u historiji Zrinjskog.

S njim u timu Zrinjski je prošle sezone osvojio duplu krunu u Bosni i Hercegovini, a onda je postao prvi bh. klub koji je igrao grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Bila je to Konferencijska liga.

U posljednjim šest utakmica četiri je presjedio na klupi, jednom igrao 10, a jednom 90 minuta i neslužbene informacije da odlazi možda i nisu tako neočekivana.

Naime, ofanzivcu rođenom u Zagrebu ugovor ističe na kraju ove sezone, te nije produžen i biti će slobodan da traži novu sredinu, ukoliko ne dođe do preokreta. Vidjet ćemo da li će ostati u Bosni i Hercegovini.

Oglasi

Ove je sezone upisao ukupno 41 nastup u svim takmičenjima i postigao 10 pogdaka uz jednu asistenciju manje.

Vidjet ćemo hoće li se od Zrinjskog oprostiti s trofejem u rukama. Matematički Plemići još imaju šanse za odbranu naslova prvaka BiH (zaostaju za vodećim Borcem pet bodova tri kola prije kraja), dok s Borcem 22. maja igraju i revanš finala Kupa BiH s prednošću od 1:0 iz prve utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, dug je spisak klubova za koje je igrao Kiš: Dubrava, Sesvete, Hajduk, Dugopolje, Gorica, Zavrč, Kortrijk, Cercle Brugge, Soligorsk, Žalgiris, Seongnam i Mezokovesd.

Upisao je 16 nastupa i osam pogodaka u omladinskim selekcijama Hrvatkske, no nikada nije dobio šansu da obuče dres u A timu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e72x
Širite i dalje lažne informacije i mržnju... Ne nasjedajte na teheranske provokacije svi koji vole Zrinju izbjegavajte ovaj truli portal mržnje...
2 0
prvak1905
Sportska Žuta Štampa = SS.ba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi