Tomić: Neke druge stvari nisu nam dopuštale da se vratimo u utakmicu

Izjava za SportSport.ba

Tomić: Neke druge stvari nisu nam dopuštale da se vratimo u utakmicu

Edmir Škorić

NK Široki Brijeg je večeras na Pecari doživio prvi poraz u sezoni, pošto je od banjalučkog Borca poražen sa 2:0 u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH.

Široki je slabo ušao u večerašnji derbi, pa je Borac to kaznio i lako došao do 2:0, nakon čega više nije bilo povratka za domaći tim.

Iako su pokušavali, nisu uspjeli, pa su doživjeli prvi poraz u novoj sezoni, te lidersku poziciju prepustili Borcu.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica jer se sastaju prvi i drugi na tabeli. Ušli smo loše u prvih 10 minuta. Primili smo dva gola i kasnije se nismo uspjeli vratiti. Pokušavali smo, ali neke druge stvari nam nisu dopuštale da se vratimo u utakmicu i završilo je 0:2. Okrećemo se dalje, nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati", rekao je Tomić nakon meča za naš portal.

Široki je za vikend igrao sa Sarajevom (1:0), večeras na istom stadionu s Borcem, a već u ponedjedljak slijedi novi derbi i to na Grbavici protiv Željezničara.

Oglasi

"Željo je isto u nekom negativnom nizu, a na Grbavici je uvijek najljepše igrati u BiH. Očekuje se dosta navijača. Vjerujem da će u prvom planu biti igrači, da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo ostvariti pobjedu".

Budimir čestitao Borcu na pobjedi, Marinović tvrdi da je Široki imao samo jednu šansu

"Prije ove utakmice komentarisali smo da je Široki jedna jako kvalitetna ekipa, dosta dobro organizovana. Znali smo koje su njihove jake strane. Mislim da smo danas jako dobro odigrali utakmicu i bili smo taktički izuzetno disciplinovani i nakon 90 minuta Široki je imao samo jednu priliku za postizanje gola. Nama je najbitnije da smo osvojili ova tri boda. Sada imamo vremena da se pripremimo za utakmicu s Veležom. Čestitao bih svojim igračima na pobjedi", izjavio je Marinović.

"Čestitam Borcu na pobjedi. Kao što sam rekao, pokazao su se kao ekipa koja zna da igra na rezultat. Nas je koštao jako loš ulazak u utakmicu. U prvih 10 minuta primili smo dva gola, jedan iz prekida, drugi iz greške. Gubili smo jako dosta duela prvih 20-ak minuta. Pokušali smo drugo poluvrijeme sa izmjenama i igrača i formacije. Uzeli smo posjed, loptu, pokušavali, dolazili do nekih prilika i poluprilika, ali nismo imali dovoljno inspiracije da budemo efikasni. Morao je doći i taj dan da izgubimo. Imamo zgusnut raspored, treba se dobro odmoriti, čeka nas teška utakmica u gostima sa Željezničarom", poručio je Budimir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljujući pobjedi na Pecari, nakon nepotpunog osmog kola Borac je lider sa 18 bodova i u sjajnoj je formi, ali ga čeka težak duel sa Veležom na Gradskom stadionu.

Široki je pao na drugo mjesto sa 16 bodova, a i njega očekuje teko gostovanje na Grbavici. Treće mjesto za sada je rezervisano Veležu koji ima 14 bodova, a tu je i Sarajevo s 13 bodova. Zrinjski i Posušje imaju po 12.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
Dok je Beusa i Vice,od kradja u korist Borca i Zrinjskog nece se odustati.Ja napisah lani da ce Ove godine prvak biti Borac,Zrinjski drugi.Dogodine,zamjena.Pa opet tako dok im ne isteknu mandati.Sirokobrijezani su "manji" Hrvati od Zrinjevaca,Posusaci isto..ovo je veceras bila sramota,sta onaj Srdjan Grahovac radi i ne kaznjava se kartonima,a Sirokom svaki kontakt zuti, malte ne
8 1
user1582313666
Zasto onda sute svi klubovi??? Zasto se ne dignu svi protiv ovakvog sudjenja?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi