Tomislavu tri boda na gostovanju u Kupresu

Druga liga FBiH - Jug

Tomislavu tri boda na gostovanju u Kupresu

Samir Mlaćo

U srijedu je na  Kupresu odigran zaostali susret 18.kola Druge lige Federacije grupa Jug u kojem su nogometaši Tomislava savladali domaćina HNK Kupres  rezultatom 1:0.

Ovaj duel trebao je biti odigran u nedjelju, ali je zbog velikog snijega odgođen, pa je novi termin bio zakazan sredinom ove sedmice.

Kuprešani, iako pod imperativom pobjede,  nisu uspjeli pružiti jači otpor favorizovanim gostima, a jedini pogodak na susretu postigao je Kovačević desetak minuta prije kraja susreta.

U prvom poluvremenu domaći su propustili par veoma lijepih prilika, dok su gosti samo jednom zaprijetili. U drugom poluvreme slična priča, ali gosti ipak dolaze do vrijedna tri boda s kojima su  se izravnali na prvom mjestu sa Igmanom iz Konjica. Oba tima sada imaju po 36 bodova, dok je  Kupres  sada na posljednjem mjestu sa samo 15 osvojenih bodova i nalazi se u veoma teškoj situaciji kada je borba za opstanak u pitanju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U narednom kolu Tomislav će ugostiti ekipu Ramu, dok će Kupres bodove spasa potražiti kod Šujice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi