Derbi razočarao: Zrinjski - Široki 0:0
Derbi Pod Bijelim brijegom nije ispunio očekivanja ljubitelja fudbala

Bez golova u Mostaru

Derbi razočarao: Zrinjski - Široki 0:0

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Hercegovački derbi u 9. kolu Premijer lige BiH odigrali su u Mostaru aktuelni prvak Zrinjski i ekipa Širokog Brijega, a na kraju ovaj duel nije ponudio naročito lijep fudbal i susret je završen bez pobjednika (0:0).

Prvo poluvrijeme je donijelo bolju igru Širokobriježana. Gosti su pod vodstvom novog trenerga Goce Sedloskog hrabro ušli u meč i imali su nekoliko dobrih šansi za postizanje gola.

Prvu je propustio Babić u 18. minuti. Izašao je sam pred Brkića, ali loše šutira i golman domaćih sjajno brani.

Već u narednom napadu nova velika šansa. Eliomar je uposlio Bagarića, ovaj šutira glavom, a Brkić je ponovo sjajan.

Potom je uslijedio period mirne igre. Dvadeset minuta nismo vidjeli previše sa obje strane, a tišinu je prekinuo sjajni Bagarić odličnim pokušajem glavom, ali ovog puta loptu sa gol-linije vadi Jakovljević.

Sve što je Zrinjski napravio u prvih 45 minuta je pokušaj Barišića u finišu prvog dijela, ali njegov udarac je bio neprecizan i na odmor se otišlo bez golova.

Široki je prvi prijetio i u nastavku. U 49. minuti Begonja je u odličnoj situaciji za postizanje gola, ali je promašio veliku priliku da svom timu donese vodstvo.

Plemići su imali terensku inicijativu, ali završnica im je bila veoma skromna. Pokušao je Blaž Slišković napraviti nešto sa određenim izmjenama.

Međutim, nije se do kraja ovog meča moglo vidjeti previše. Igra Širokog je za razliku od prethodnih utakmica bila mnogo bolja, zatvorilo je tim sa Pecare sve prilaze golu i na kraju je ovaj meč završen bez golova.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Bekrić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Filipović, Bilbija.

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Babić, Eliomar, Kovačić, Bagarić, Marković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Kita od utakmice !
15 3
ZmajODBosne95
Boze sacuvaj
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi