Karačić: Široki može biti putokaz ostalim ekipama, puno se pričalo o Sarajevu i Borcu

Trener tima sa Pecare u razgovoru za SportSport.ba

Karačić: Široki može biti putokaz ostalim ekipama, puno se pričalo o Sarajevu i Borcu · Intervju

H. Zilić

NK Široki Brijeg zauzeo je četvrto mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i naredne sezone će našu zemlju predstavljati u UEFA konferencijskoj ligi.

Nakon završetka sezone i kada je sve prenoćilo, kontaktirali smo trenera tima sa Pecare, gospodina Tonija Karačića, koji je za dao intervju za SportSport.ba.

Za početak, Karačić je prokomentarisao rezultat svog tima u protekloj sezoni Premijer lige BiH.

"Dobra je stvar kad možeš odlučivati o krajnjem cilju, a to je Evropa. Ostvarili smo odličan rezultat. Pao nam je neki teret, drago mi je zbog situacije koja se dogodila nama. Imali smo turbulentnih situacija u klubu, dosta igrača je otišlo. Drago mi je zbog ovih momaka da je sve ovako završilo", rekao je Karačić u uvodnom dijelu razgovora za naš portal.

NK Široki Brijeg očekuje nastup u UEFA konferencijskoj ligi, koja je klubovima nepoznanica.

"Konferencijska liga je nepoznanica. Baš bih volio vidjeti koga možemo dobiti. To će biti nešto novo za sve. Napravljeno je za ove klubove kao iz BiH da nešto naprave. Kažem, niko ovo ne poznaje ovo takmičenje. Ne možemo puno pričati trenutno o tome, ali sigurno je da klubovi da moraju biti ambiciozni bez obzira na sve."

Oglasi

Tim sa Pecare je imao dosta turbulencija, a Karačić smatra da mogu biti putokaz mnogim ekipama.

"Turbulencije nije imao niko kao mi, kako god okrenete. Ovaj rezultat mi je jako bitan, možemo biti putokaz klubovima da se može u napraviti dobar rezultat i u teškim rezultatima."

Borac je prvak, Sarajevo, Velež i Široki idu u Evropu. Trener Širokobriježana je prokomentarisao konačan plasman u PLBiH minule sezone.

"Tuzla City bih tu dodao koja je bila uključena u vrh. Velež je pokazao kvalitetan fudbal, nisu puno rotirali. Sarajevo je odlaskom Rahmanovića i Tatara izgubilo dosta, oni su i ostale igrače činili boljim. Nervira me kada se priča samo o Sarajevu i Borcu. Priča je trebala biti i Sarajevo, Borac, Velež, Široki, Tuzla City, Željezničar... Tako je kako je, okrećemo se novoj sezoni."

Igrački roster Širokog Brijega za narednu sezone je još pod upitnikom.

Oglasi

"Imamo igrače pod ugovorom, s nekim igračima će se obaviti razgovor. Imamo neke momke u mlađim kategorijama. Vidjet ćemo sve nakon odmora."

Na Pecari se ozbiljno radilo u mlađim kategorijama. Ikić i Stanić su se pokazali kao bitni igrači.

"To su talenotvani igrači. Mi smo pravili skromne transfere. Dosta toga se treba raditi i na PR-u da bi imali dobre transfere gledajući cifre. Jako je bitno što imamo neke igrače koji su na tragu dobrih transfera. Ima igrača i u omladinskoj školi koji imaju jako dobar talenat i pred njima je fina karijera uz dobar rad."

Odlazak mladih igrača problem je Premijer lige BiH, ističe Karačić.

"Svake godine odliv kvalitete je evidentnat. Ja poštujem sve klubove. Ova liga ima neki kvalitet, ali mladi igrač koji je kvalitetan brzo ode. Možemo se boriti protiv toga jedino organizacijom. Ove političke zakone ne gledam, to je populizam. Da mi je znati ko je osoba koja predlaže zakone po pitanju mladih igrača."

Razočaran je stanjem u omladinskim ligama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Napravili su nakaradnu omladinsku ligu, juniorsku. Šta oni žele? Ništa!", završio je Karačić razgovor za SportSport.ba.

Ovome dodajmo da će NK Široki Brijeg u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige imati status nosioca, a takmičenje počinje već 8. jula. dok je žrijeb zakazan za 15. juni.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Velež i Široki primjer svima po uređenosti i funkcionisanju kluba.
6 0
VelikiMislilac
Ovo je dobar trener! Nekakav realan, skroman, posten, a strucan.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije