Karačić nakon poraza: Solidna izvedba, Velež je bio bolji

Dva pogotka viđena na Pecari

Karačić nakon poraza: Solidna izvedba, Velež je bio bolji

Samir Mlaćo
Široki Brijeg je sinoć u pripremnoj utakmici odmjerio snage sa FK Velež.

Rođeni su na kraju slavili 2:0 i sretniji dočekali kraj meča.

Široki nastavlja sa pripremama za evropski meč sa Vlaznijom iz Albanije koji se igra u četvrtak.

Svoje viđenje duela sa Rođenima dao je trener Toni Karačić.

“Ovo je bila solidna izvedba moje momčadi. Igračima sam planski raspodijelio minutažu, jednima sam dao po poluvrijeme, a drugima sat vremena, odnosno pola sata kako bi na djelu vidio njihove mogućnosti. Moram istaknuti kako sam zadovoljan igrom u prvih pola sata. U posljednjoj trećini utakmice FK Velež Mostar je objektivno bio bolji. No, nemam što previše zamjeriti svojim igračima. Mnogima od njih ovo je bila prva utakmica i bilo je tehničkih grešaka. Na kraju, nikad nije lijepo izgubiti, ali bolje da se poraz sada dogodio. Nastavljamo raditi i pripremati se za novu sezonu“, rekao je Karačić.

Treba istaći da je Široki Brijeg upravo potvrdio da je za meč u četvrtak dozvoljen puni kapacitet stadiona Pecara za navijače, koji će sigurno nakon dugo vremena zauzeti svoja mjesta i pružiti veliku podršku svojim ljubimcima.

Oglasi

Jučerašnji prijateljski meč Širokog Brijega i Veleža pratili su iz albanskog tima, tačnije na tribinama je bio sportski direktor Vlaznije Matko Djarmati.

Dojmovi o Širokom?

"Sada kada sam ih pogledao uživo, ubijeđen sam da je to dobra ekipa koja ima dobrog trenera. Taktički stoje jako disciplinirano. Brzi su u tranziciji, stoje iza sa 10 igrača. Drugačije je kada gledaš ekipu preko TV-a i kada ih gledaš uživo", rekao je Djarmati, dodavši:

"Ne bi bilo dobro za trenera Širokog da sada govorim o pojedincima, ali postoji tu u Širokom dva-tri jako dobra igrača".

Haris Dilaver takođe je član Vllaznije.

"Odigrao je jednu dobru sezonu, zabio je 11 golova u prvenstvu i četiri u Kupu. Mi u klubu imamo kompletan novi staff i novu upravu i pokušavamo da napravimo evropski klub koji se godinama borio za opstanak. Dilaver je sada dio ekipe i normalno da je doprinio osvajanju Kupa. Jedan je od naših važnih poluga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Publika je konačno bila na stadionu.

"Nevjerovatno, već sam bio zaboravio kako to izgleda. Odličan dojam i nadam se da ćemo normalno početi da živimo i da se ovaj kovid više neće ponoviti".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi