Karačić nakon pobjede na Grbavici: Mlađi igrači su 'svježa krv' i to može donijeti razliku u ligi

Trener NK Široki Brijeg

Karačić nakon pobjede na Grbavici: Mlađi igrači su 'svježa krv' i to može donijeti razliku u ligi

M. Šljivak

Toni Karačić sa mladom ekipom Širokog Brijega radi sjajan posao ove sezone.

Vjerovatno niko na početku sezone nije očekivao da će mladi tim sa Pecari voditi veliku bitku za plasman u Evropu, ali na terenu ovaj tim djeluje zaista odlično.

Večeras je Široki na Grbavici fenomenalnim preokretom savladao Željezničar sa 3:1 i do kraja sezone će se boriti za pozicije koje vode u Konferencijsku ligu.

Toni Karačić je zadovoljan zbog pobjede u ovom meču i ističe da nije očekivao da će utakmica nakon slabog prvog poluvremena otići u ovom smjeru.

"Prvo poluvrijeme nije bilo na nekom nivou. Volio bih da smo u nastavku imali kvalitetniji posjed, ali kao da je okidač bio gol. Nisam očekivao da će utakmica otići u ovom smjeru i da će pasti četiri gola. Ne mogu reći da je nezasluženo, ali jako bitna pobjeda za nas i korak smo bliže našem cilju - Evropi", rekao je Toni Karačić.

Široki je ekipa koja daje šansu igračima iz svog omladinskog pogona i oni to vraćaju odličnim igrama.

"Treba imati balans u ekipi. Činjenica je da su mlađi igrači svježa krv jer imaju ambicioznost i to može praviti razliku u ligi. Kvalitetno radimo u omladinskom pogonu i imamo taj neki priliv igrača, ali ne onakav kakav bih volio", rekao je Karačić i zaključio je:

"Djeca već kao kadeti idu vani, protivnik sam toga. Mislim da ih treba zadržati i kvalitetno razviti ovdje. Okolnosti su takve da moraš uzeti neke igrače odozdo i za nas je to jedini ispravni put. Ne samo za nas već za kompletnu ligu, da bismo neku priču mogli raditi za vani i biti koliko-toliko konkurentni".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg je trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa 51 bodom, a do kraja sezone imaju itekako dobar raspored.

U narednom kolu na Pecaru stiže Tuzla City, a zatim će igrati protiv Slobode, Maldosti i Radnika.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi