Karačić: Nisam se nadao da će pasti četiri gola, ali veoma bitna tri boda za nas

Trener Širokog nakon pobjede na Grbavici

Karačić: Nisam se nadao da će pasti četiri gola, ali veoma bitna tri boda za nas

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega večeras su na Grbavici nakon preokreta pobijedili ekipu Željezničara sa 3:1.

Široki je u meču 29. kola uspio da dođe do važna tri boda u borbi za Evropu, dok je Željezničar nastavio očajan niz jer su već 12 mečeva bez pobjede.

Željezničar je u 72. minuti uspio povesti sa 1:0 kada je pogodak postigao Veselinović, ali na kraju je Široki došao do preokreta.

Gosti su poravnali na 1:1 u 77. minuti golom Jurića, dok je samo pet minuta kasnije pogodak za 2:1 postigao Begić nakon kornera.

Konačan udarac Željezničaru zadao je Stanić koji se prošetao kroz nonšalantnu odbranu Plavih, te je postavio konačnih 3:1.

Nakon utakmice komentar za Arenu Sport dao je trener gostujućeg tima Toni Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvo čestitke momcima na pobjedi, mislim da je utakmica prvo poluvrijeme bilo tvrdo s obje strane. Sigurno da to nije onakav Široki kakav bih ja volio da jeste. Drugo poluvrijeme iskreno se nisam nadao da će pasti četiri gola. Međutim, vjerovatno je neki okidač bio to njihovo vodstvo. Vratili smo se nakon jedne tehničke greške i na kraju pobijedili. Jako bitna tri boda za nas koja nam mnogo znače u ostvarenju našeg cilja", rekao je Karačić.

Široki je sada četvrti sa 51 bodom, ali i utakmicom više u odnosu na Zrinjski koji ima dva boda manje. Željezničar je ostao sedmi sa 40 bodova.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Zahvali se Sliskovicu , red je
5 0
Ajax11
Ovo je dobro za Sarajevo, jer Zrinjski mora Borac dobiti ako misli u evropu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi