Toni Kroos: Bayern je napravio veliku grešku kada me je prodao Real Madridu
Kros je 2014. godine stigao iz Bayerna u Real

Nijemac je nedavno potpisao novi ugovor sa Kraljevskim klubom

Toni Kroos: Bayern je napravio veliku grešku kada me je prodao Real Madridu

S. Pašalić

Igrač Real Madrida, Toni Kroos, izjavio je kako je Bayern napravio veliku grešku kada ga je prodao španskom velikanu.

Kroos je 2014. godine stigao na Santiago Bernabeu za 25 miliona eura, a iako se prošle sezone pisalo o tome da će napustiti Madrid, on je ipak krajem maja potpisao novi ugovor do 2023. godine.

Nijemac je sa Realom osvojio naslov prvaka Španije 2017. godine i tri puta zaredom trofej Lige prvaka, a 2018. godine Kicker ga je proglasio za najboljeg njemačkog nogometaša za tu godinu.

On je sada u razgovoru za Sport Bild rekao kako je Bayern pogriješio kada ga je prodao Real Madridu.

"Za mene je već bilo jasno da je Bayern pogriješio s mojom prodajom", rekao je Kroos.

"Istina je da je Uli Hoeness nedavno to potvrdio javno i to je dokaz njegove veličine da se na taj način obraća"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako je to bio jedan od razloga zbog kojih je Pep Guardiola napustio Munchen, on mora na to odgovoriti, ali ne mogu potvrditi da mu se nije svidjela moja prodaja.", dodao je igraač Reala.

Nedavno je Hoeness priznao da je odluka o prodaji veznjaka 'možda pogrešna', rekavši: "Klub ponekad mora donositi teške odluke, a prodaja Kroosa je bila jedna od takvih".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi