Zbog jednog detalja Kroos mrzi da igra u dresu Real Madrida: "To je sr*nje i nije fudbalski dres"

Nijemac u centru pažnje

Zbog jednog detalja Kroos mrzi da igra u dresu Real Madrida: "To je sr*nje i nije fudbalski dres"

E. Čaušević

Toni Kroos već skoro devet godina igra u Real Madridu, ali sada je priznao da zbog jednog detalja na dresu nije baš uživao svake sezone igrajući u dresu tog kluba jer smatra da takvim stvarima nije mjesto u svijetu fudbala.

Njemački veznjak je u Real Madrid došao na ljeto 2014. godine iz Bayerna za 25 miliona eura, te je uspio ostaviti neizbrisiv trag na Santiago Bernabeu i u prethodnih devet sezona s Realom je osvojio skoro sve što je mogao.

Kroos s Realom ima ugovor do kraja ove sezone i još uvijek nije poznato da li će nastaviti saradnju s Kraljevima ili će nakon devet godina spakovati kofere i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Nijemac se našao jučer u centru pažnje jer je u jednom podcastu govorio o mnogim stvarima iz svoje karijere i Real Madrida, ali ono što su svi zapazili jeste njegova izjava o dizajnu dresova u kojima igrači kraljevskog kluba nastupaju ove sezone.

Kroos je priznao javno da ne voli uopšte kada dresovi imaju polo kragne što je prethodnih sezona bila česta pojava kada je u pitanju Real Madrid.

Sigurno je da ni pred početak ove sezone njemački veznjak nije bio oduševljen kada je vidio da je Adidas ponovo dizajnirao dres Real Madrida koji ima polo kragnu, a nakon što je godinama to trpio sada je odlučio da otvori dušu i prizna da mu se takav detalj na dresu uopšte ne sviđa.

Oglasi

Kroos je čak izjavio da mrzi igrati u dresu koji ima polo kragnu, ali da o tome ranije nikada nije pričao. Poručio je da se to odnosi na sve dresove s takvim dizajnom bez obzira da li se radi o klubovima u kojima je igrao ili reprezentaciji Njemačke.

"Imamo kragnu na dresovima ponovo ove sezone. Polo kragne nisu za fudbalske dresovi. Svim dizajnerima tih dresova želim da kažem da je taj dizajn sr*nje. Dresovi s tim kragnama nisu dobri, neudobni su i ružno izgledaju", rekao je Kroos.

Ova izjava izazvala je dosta pažnje i u španskim medijima, a posebno navijačima Real Madrida koji nisu zadovoljni načinim na koji je Kroos pričao o dizajnu dresa tog kluba, te smatraju da je to uradio na dosta neprimjeren način.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, također španski mediji pišu da je Kroos na ovaj način najavio da će na kraju sezone vjerovatno napustiti Real Madrid jer je u zadnje vrijeme počeo pričati javno o stvarima kojima ranije nije pridavao značaj.

Kao što smo napomenuli Kroos s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone, a pregovori su trenutno zaustavljeni kada je u pitanju novi ugovor.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije