Skandal u Španiji! Sudac optužen da favorizuje Real, pojavio se i video kao navodni dokaz!
Sudija Manuera Montero optužen je za favorizovanje Real Madrida u sinoćnjem El Clasicu.

Navijači Barcelone ogorčeni

Skandal u Španiji! Sudac optužen da favorizuje Real, pojavio se i video kao navodni dokaz!

Eldar Ganibegović

Sinoć je povredama desetkovana Barcelona uspjela da savlada Real Madrid u polufinalu španskog Kupa Kralja, no strasti se još uvijek nisu smirile. Iako je gostujući tim stigao do pobjede, sudija je svejedno na meti.

U prvoj polufinalnoj utakmici polufinala Kupa Kralja Barcelona je sinoć s 0:1 savladala Real Madrid na Santiago Bernabeu stadionu. 

Jedini gol na utakmici vidjeli smo u 26. minuti. Kessiejev šut je odbranio Courtois, no od nesretnog Edera se lopta odbila u mrežu domaćeg tima.

Upravo je Eder Militao bio u centru situacije koja je glavna tema ovog članka. Sve je snimljeno, a dešavalo se nakon što je Vinicius uhvatio za vrat De Jonga.

Vinicius Junior je u 24. minuti imao jedan duel na sredini terena s Frenkiejem de Jongom, veznjakom Barcelone. Brazilac ga je uhvatio za vrat i oborio na tlo.

Oglasi

Glavni sudija Manuera Montero Brazilcu je dao žuti karton. Uslijedile su salve protesta, a sa sucem je razgovarao i Eder Militao.

Kako navodi Marca, da bi smirio Militaa, Munuera mu je rekao sljedeće: "Eder, slušaj me. Crveni je, u redu? Crveni je, uhvatio ga za vrat i bacio na zemlju."

Video je više puta objavljivan na društvenim mrežama, gdje su navijači Barcelone ogorčeni što je sudac navodno priznao da je trebao izbaciti Viniciusa iz igre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bezobrazni Vinicius je čak ironičo reagovao prema sudiji i za dobijeni žuti karton. Pokazivao mu je palac gore i unosio se u lice, no svejedno je izbjegao i direktan crveni, ali i drugi žuti karton. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skull
Pa mali Gavi trebao dobiti crveni karton prije svih, kakvo favoriziranje Reala
6 1
Adrian
Dajte nemojte kakit samo novinaru i naravno navijacima Barcelone je sudija istod imo dres Raula nije se vidilo jer je crveni komplet. Pogledajte startove Gavija pa onda komnetarisite.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi