Hladna njemačka krv: Stadion ključa, a on kao da se ništa nije desilo - Jedan potez bio je sve!

Kroos u centru pažnje

Hladna njemačka krv: Stadion ključa, a on kao da se ništa nije desilo - Jedan potez bio je sve!

Eldar Ganibegović

Real Madrid večeras je nakon preokreta savladao Barcelonu u El Clasicu. Junak je bio Jude Bellingham, no u centru pažnje se našao i njemački veznjak, Toni Kroos.

U terminu od 16:15 sati danas je igran El Clasico. Real Madrid je nakon preokreta slavio na Montjuicu s 1:2.

Gundogan je doveo u vodstvo Barcelonu u šestoj minuti, da bi u drugom poluvremenu s dva gola Jude Bellingham ponovo bio junak Real Madrida i to u svom prvom El Clasicu (takmičarskom).

Englez je prvi pogodak postigao u 68. minuti i poravnao rezultat na 1:1. Snimljena je reakcija na klupi Kraljeva, a posebno se izdvojio Toni Kroos.

Stadion je proključao, dio zbog datog, dio zbog primljenog gola, skočili su svi i na klupi gostiju. Svi osim Nijemca.

Bez ikakve reakcije Kroos je ispratio pogodak Bellinghama. Nije se nikakva promjena facijalne ekspresije mogla uočiti.

Oglasi

Dobio je Englez od njega "priznanje" samo jednim potezom - blagim pljeskanjem rukama. Pogledajte.

Da li je veznjak možda bio razočaran što ga je Carlo Ancelotti izveo već u 63. minuti saznat ćemo samo ako on o tome bude javno govorio. Ko zna, možda je upravo to razlog ovakve reakcije. 

Bilo kako bilo, sigurno da je nakon utakmice sretan i zadovoljan jer je njegov tim slavio kod velikog rivala i to pogotkom u nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ove utakmice Real Madrid ostaje prvi s 28 bodova koliko ima i Girona, Barcelona ima četiri manje, no Atletico Madrid ima 22 i dvije utakmice manje od Reala i Girone te ima priliku da se izjednači s njima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi