Toni Kroos konačno govorio o Luki Modriću, ali i o nastupu na Evropskom prvenstvu

Press konferencija pred meč Lige prvaka

Toni Kroos konačno govorio o Luki Modriću, ali i o nastupu na Evropskom prvenstvu

E. Ganibegović

Toni Kroos je danas govorio na press konferenciji pred sutrašnji meč Lige prvaka protiv RB Leipziga. Govorio je o nekoliko važnih tema.

Sutra se nastavlja Liga prvaka prvim utakmicama osmine finala. Real Madrid će gostovati kod RB Leipziga u Njemačkoj gdje je loše počelo već po dolasku.

Održana je press konferencija pred zvanični trening Kraljeva. Na njoj se javnosti obratio veznjak španskog tima, Toni Kroos.

Toni Kroos na Evropskom prvenstvu?

Prvo je njemački veznjak upitan da li će se vratiti u reprezentaciju Njemačke. Podsjetimo, Njemačka je ovog ljeta domaćin EURO-a.

"Ne znam šta ću učiniti. Nisam ništa odlučio. Puno ljudi želi da nastavim i jako sam sretan zbog toga. Osjećam se dobro, ali još nisam donio odluku", kazao je.

Oglasi

"Moram donositi odluke, puno razmišljati o tome šta ću učiniti. Ne znam hoću li igrati na Evropskom prvenstvu."

"Ovisit će o tome kako se osjećam, o mojim ličnim planovima. Želim završiti karijeru na najvišoj mogućoj razini. Prije godinu dana imali smo istu raspravu. Sretan sam zbog te odluke. Uživam u trenutku."

"Razmišljam o povratku u Njemačku, ali trenutno ne znam", dodao je još veznjak na tu temu.

O Luki Modriću nije mogao mnogo reći, ali ne vraća se u Bayern

Kroos se osvrnuo i na situaciju u kojoj se nalazi njegov kolega veteran, vezni igrač Luka Modrić, kojem također ističe ugovor na kraju sezone.

"Modrićev slučaj je drugačiji jer smo mi različiti ljudi. To je njegova odluka ili odluka kluba. Mogu objasniti svoj slučaj, ne mogu govoriti o njemu", istakao je 34-godišnjak, te je još dodao da se sigurno neće vratiti u Bayern. 

Oglasi

O tome je li Real Madrid favorit u Ligi prvaka, rekao je: "Sposobni smo pobijediti, ali postoje i druge vrlo dobre momčadi i jedan loš dan vas može izbaciti. Uvijek igramo najbolje utakmice protiv jako dobrih protivnika. Jako je teško biti favorit, ali naravno da smo sposobni osvojiti ovo takmičenje."

"Više sam iznenađen glavom nego tijelom. Počeo sam sa 17 godina u Bayernu na visokoj razini i pod pritiskom. Mislio sam da neću izdržati 15 godina, motivisan sam. Tijelo mi je zadavalo nekoliko problema. Moja glava me čudi jer sam rekao da želim otići u mirovinu s 32", odgovorio je Kroos na pitanje o tome kako drži motivaciju i fizičku spremu. 

"Igrali smo 4-4-2 nekoliko puta. Posljednjih godina želio sam poboljšati igru u odbrani. Ovdje igramo vrlo napadački, ali također morate razmišljati o tome šta se događa kada izgubite loptu. S tri vezna igrača igraš drugačije", dodao je još pred sutrašnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, utakmicu RB Leipzig - Real Madrid sutra će suditi Irfan Peljto s pomoćnicima Davorom Beljom i Senadom Ibrišimbegovićem. Meč se igra od 21 sat, baš kao i onaj u Danskoj između Copenhagena i Manchester Cityja. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Ja bih malo htio govoriti o klicku i njegovom kvocentu inteligencije. Ja mislim da je negdje izmjedju 10-15. A vi?
0 0
Tako je toni nisi glup da karijeru završiš na ružan način , na propagandni stil ....al nadaju se glupi navijači hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi