Na predstavljanju u Realu Kroosu je sve bilo savršeno osim kopački: "Mislit ćete da sam lud, ali..."

Ne može da nosi plave kopačke

Na predstavljanju u Realu Kroosu je sve bilo savršeno osim kopački: "Mislit ćete da sam lud, ali..."

Edmir Škorić

Toni Kroos i njegov brat Felix vode podcast koji je sve popularniji u Njemačkoj, ali i šire, a ovaj put ispričali su anegdotu o plavim kopačkama.

Sjajni njemački reprezentativac je u ljeto 2014. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje, a za predsjednika Reala Florentina Pereza on je "najbolji klupski transfer 21. stoljeća".

Kroos je s bratom stigao tog ljeta u Madrid na potpis ugovora. Bio je to poseban dan za sve - za Felixa, samog Tonija, za njihovu porodicu, ali i za sve navijače Reala i sve u madridskom klubu.

"Bili smo zajedno na odmoru na Mallorci i letjeli smo u Madrid na prezentaciju. Tonija su pokupili na aerodromu kako bi obavio ljekarski pregled. Odveli su me na stadion s našim savjetnicima, Volkerom Struthom i Saschom Breeseom. Dočekali su nas u VIP zoni gdje smo imali ručak s predsjednikom Reala. To je bilo vrlo impresivno i ne događa se svaki dan", ispričao je Felix.

Nakon ručka i ljekarskog pregleda, Toni Kroos potpisao je ugovor s Florentinom Pérezom: "Bilo je sjajno doživjeti to iz prve ruke", kazao je Tonijev brat Felix.

Oglasi

Nakon potpisivanja, igrač je predstavljen pred 20.000 navijača unutar stadiona. Problemi su počeli s odjećom. "Toni nije nosio jaknu, morao je obući posuđenu jaknu koja mu nije pristajala. Ali mora izgledati dobro kad te upoznaju s Real Madridom", rekao je Félix kroz smijeh.

Kao i obično, nakon prvog kontakta s medijima, nova osmica Reala se spustila na teren Bernabéua kako bi pozirala pred fotografima. Tu nije sve završilo. Pojavio se veliki 'problem' za Tonija zbog kopački.

"Nije bilo bijelih kopački. Znamo da je to veliki problem za Tonija. Bilo je blagih rasprava s Adidasom zbog činjenice da su bile samo plave kopačke. Na kraju se ništa nije moglo učiniti i Toni je izašao s plavim kopačkama, iako je uvijek nosio bijele".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije dvije godine Kroos je govorio o svom ritualu i plavim kopačkama.

"Znam da će mnogi misliti da sam lud, ali za mene je važno pogledati dolje i vidjeti neke bijele kopačke. Ne znam imam li psihičkih problema, ali za igru moram obući bijele kopačke. Ako ne, nije mi ugodno i ne osjećam se najbolje na terenu", ispričao je Kroos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi