Toni Kroos nikad iskreniji, nije ni svjestan koliko bi te riječi mogle da pogode Luku Modrića

O najboljem u historiji i Zlatnoj lopti

Toni Kroos nikad iskreniji, nije ni svjestan koliko bi te riječi mogle da pogode Luku Modrića

Edmir Škorić

Vezista Real Madrida Toni Kroos razgovarao je sa novinarima o tome koga smatra najboljim fudbalerom u historiji, ali i dao posebno interesantnu izjavu oko Zlatne lopte.

Sasvim očekivano, njemački reprezentativac imenovao je Portugalca Cristiana Ronalda. Igrači su proveli mnogo godina zajedno i tokom Ronaldove ere klub je osvojio brojne trofeje.

“Igrati uz Cristiana Ronalda bilo je nevjerovatno. On je najbolji fudbaler u historiji”, rekao je Kroos, a prenosi Madrid Universal.

Podsjetimo, Ronaldo sada igra u Saudijskoj Arabiji za Al-Nassr. Ove sezone je postigao 11 golova i pružio šest asistencija u 11 utakmica u svim takmičenjima. Nakon devet kola u prvenstvu Saudijske Arabije, Al-Nassr je na trećem mjestu sa 19 bodova.

Ronaldo se pridružio Al-Nassru u januaru 2023. Njegov ugovor sa arapskim klubom traje do 2025. godine. Portugalac je igrao za Real Madrid od 2009. do 2018. godine.

Oglasi

Što se tiče Kroosa, on je poput Luke Modrića spreman da napusti Real najkasnije do ljeta. Mundo Deportivo objavio je danas da je Manchester City pokazao ogroman interes da dovede Kroosa u svoje redove narednog ljeta i da Pep Guardiola želi iskusnog veznjaka u svojoj ekipi.

Kroos će na ljeto biti slobodan igrač i City neće morati plaćati obeštećenje zbog čega mu nude čak 13 miliona eura godišnje ukoliko karijeru nastavi na Etihadu.

Ovaj 33-godišnjak je u dosadašnjem dijelu odigrao 11 mečeva u svim takmičenjima dao je jedan gol i upisao dvije asistencije. Odigrao je ukupno 539 minuta, dok je Modrić na devet mečeva upisao 391 minut na terenu.

Dao je u svom podcastu i zanimljivu izjavu o Zlatnoj lopti.

"Moje mišljenje je da su pojedinačne nagrade nepotrebne u timskom sportu. Uvijek sam to govorio i pri tome stojim.Prestižno je, ali nije važno. To je velika razlika. Moja ideja je jednostavno da to ne smatram važnim ili ne toliko važnim kao drugi igrači. nijedan igrač ne bi ništa osvojio sam", kazao je Kroos.

Oglasi

Mora se napomenuti da je Kroosov partner na sredini terena Luka Modrić dobio Zlatnu loptu 2018. godine, a Hrvat je postao prvi igrač osim Cristiana Ronalda ili Lionela Messija koji je osvojio prestižnu nagradu u posljednjih deset godina.

Kroos, međutim, nema takve ambicije i radije sebe naziva timskim igračem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Uvijek sebe doživljavam kao timskog igrača, što je zaslužan i za moj način igre, i želim da osvajam titule sa timom. To je ono što se na kraju računa. Zato mi to ne smeta, čak ni potajno”, rekao je Nijemac.

Mogla bi njegova izjava zaista zasmetati Modriću, ali i većini igrača koji su "krvavo" zarađivali prestižnu nagradu pod nazivom Zlatna lopta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi