Nerealna mirnoća svjetske zvijezde: 20 minuta pred meč sezone s bratom priča o pobjedi bh. trenera

I to je moguće

Nerealna mirnoća svjetske zvijezde: 20 minuta pred meč sezone s bratom priča o pobjedi bh. trenera

A. Čaušević

Biti miran i skoncentrisan glavni je pred uslov za dobru partiju, međutim biti toliko opušten pred utakmicu od krucijalnog značaja koja može i odrediti sezonu i razgovarati s bratom kao na kafi zaista djeluje nerealno. 

Toni Kroos je čovjek momentuma u evropskom fudbalu. Iza Real Madrida je paklena sedmica, okončana na najbolji mogući način. Izbačen je Liverpool, pobijeđena je Barcelona. Kraljevi su i igri za dvostruku krunu.

Velike, možda i najveće zasluge za to nosi Toni Kroos. Nijemac je u prvom meču polufinala uništio vezni red Redsa, a za vikend je na red došla i Barcelona kojoj je zabio i gol iz slobodnjaka, istina bilo je to uz dosta sreće.

Kroos je poznat kao miran i hladnokrvan igrač, ali u tolikoj mjeri da pred neku važnu utakmicu priča kao da je s nekim na kafi čini se nestvarnim. Posebno ako se uzme u obzir to koliko su današnji mečevi važni i kakav ulog je u pitanju. 

Real je sinoć gostovato na Anfieldu. Taj meč je bio odrednica sezone na neki način jer su ostali u igru za Evropu, a vjerovali ili ne Kroos je pred utakmicu pričao s bratom Felixom o pobojedi Regensburga, tima kojeg s klupe predvodi Mersad Selimbegović. 

Toni und Felix Kroos: "Zum Geburtstag rufe ich schon an - Medien - SZ.de

Oglasi

Felix se javio u program uživo te je kazao kako je 20-ak minuta prije utakmice na Anifeld Roadu pričao o susretu Cvajte između Osnabruka i Regensburga.

"Mislim da smo 20 minuta prije utakmice pričali o utakmici Osnabrug - Regensburg koja je završila 0:1. To je vrlo važno za nas. Završeno je 0:1. Rekao sam mu da i remi nije bio loš, On mi je odgovorio da je bolje što je Osnaburg izgubio", kazao je Felix.

Pobjeda Selimbegovićev tim znači da je Felixov Branuschweig i dalje van zone ispadanja i za za sada ostaje u 2. Bundesligi.

"Tonija možete nazvati pet minuta uoči Svjetskog prvenstva i popričati s njm", dodao je Felix. 

Ova priča zaista zvuči impresivno. Da je Kroos ovakav može se zaključiti i po njegovom ponašanju na terenu. Nedavno tokom utakmice Real Madrid - Eibar je na odličan način i demonstrirao razliku između modernog i klasičnog fudbalera. 

Glavni akteri su Toni Kroos i Rodrygo. Dok je Nijemac mirno stajao i čekao ulazak u igru, Brazilac je napravio obavio mali ritual. Rodrygo se prvo uvjerio da znojnik na pravom mjestu, zatim je malo sredio štucne i kopačke.

U međuvremenu Kroos je stajao kao kip i strpljivo sačekao svoj ulazak u igru. Tom prilikom je padao i jak pljusak, ali njemački veznjak kao da to nije ni osjetio. Zaista, nevjerovatna mirnoća.

Osim igračkih, upravo i ovi kvaliteti su razlog zašto u Bayernu nikad nisu prežalili Kroos odlazak u Real Madrid 2014. godine. Mudri Florentino Perez je znao šta radi i tada plaćenih 25 miliona predstavljaju siću u onosu na ono šta je sve Nijemac uradio za Kraljeve proteklih sedam godina. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

El_Matador
Uz sve to, nosi klasične Adidas kopačke, dok svi ostali iznivljaju i nose kopačke svemirskih boja i dekoracija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi