Hazard je imao posebnu želju kada je napustio Chelsea, a ona će mu sada biti ispunjena

Vraća se u London

Hazard je imao posebnu želju kada je napustio Chelsea, a ona će mu sada biti ispunjena

E. Čaušević

Nakon sinoćnjih mečeva četvrtfinala Lige prvaka saznali smo parove polufinala ovog takmičenja, a to su Real Madrid - Chelsea i PSG - Manchester City.

Real Madrid je najprijatnije iznenađenje u nokaut fazi jer su ih mnogi prerano otpisali nakon što nisu baš briljirali u grupnoj fazi. Kraljevi su lakše od očekivanog u četvrtfinalu prošli Liverpool i sada su zakazali okršaj protiv Chelseaja.

Sigurno je da nas u ovom dvomeču očekuje mnogo uzbuđenja, a ovaj duel već je u centru pažnje zbog Edena Hazarda. Belgijanac će se tako nakon dvije godine vratiti na Stamford Bridge i zaigrati protiv bivšeg kluba, naravno ako se ponovo ne povrijedi.

Hazard je u Real Madrid stigao na ljeto 2019. godine kao veliko pojačanje, ali nevjerovatno je koliko ima problema s povredama. Propustio je veći dio utakmica kraljevskog kluba i još uvijek nije opravdao očekivanja.

Belgijancu je uvijek bio san da zaigra u Real Madridu, ali je poručio da će Chelsea ostati na posebnom mjestu u njegovom srcu. Kada je napuštao klub dao je izjavu koja je danas ponovo u centru pažnje.

Tada je Hazard priželjkivao da se što prije vrati na Stamford Bridge kao igrač Real Madrida, a nakon skoro dvije godine čekanja ova želja mu se ostvarila.

"Nadam se da će nas sudbina žrijeba sastati u Ligi prvaka već u novoj sezoni tako da ne moram dugo čekati na povratak na Stamford Bridge i susret s vama", rekao je Hazard nakon što je napustio londonski klub.

Hazard je Chelsea napustio nakon osvajanja Evropske lige i činilo se da pravi iskorak u karijeri, ali učestale povrede su mu stvorile velike probleme. Ipak, vjeruje se da će Hazard biti spreman za mečeve protiv Chelseaja i nadati se da se neće ponovo povrijediti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijanac je ove sezone odigrao svega 14 mečeva za Real Madrid u svim takmičenjima i uspio je postići tri gola. Njegovom povratku raduje se i Robert Martinez jer selektor Belgije ozbiljno računa na njega na Evropskom prvenstvu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti