Potez Tonija Kroosa na kraju utakmice s Portugalom podigao uzbunu u Njemačkoj

Posljednji mečevi za Elf?

Potez Tonija Kroosa na kraju utakmice s Portugalom podigao uzbunu u Njemačkoj

E. Škorić

Njemačka nogometna reprezentacija jučer je u Minhenu s 4:2 pobijedila Portugal u meču 2. kola Evropskog prvenstva.

Njemačka je gubila s 1:0, a onda došla do potpunog preokreta i na kraju uvjerljivo i potpuno zasluženo ostvarila pobjedu. Tom pobjedom Njemačka je zadržala šanse da izbori nokaut fazu, a u 3. kolu odmjerit će snage s Mađarskom. Podsjetimo, u prvom je kolu poražena od Francuske s 1:0.

Ono što je jučer podiglo uzbunu među Nijemcima je potez Tonija Kroosa. Prema La Seru, iskusni veznjak Real Madrida je otišao po loptu kako bi je zadržao kao uspomenu.

To bi moglo značiti da je odlučio da se oprosti od reprezentacije na kraju turnira. Bild je još 29. marta objavio da Kroos namjerava nakon Eura završiti s reprezentacijom Njemačke.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

31-godišnji Kroos je za Njemačku prvi put zaigrao u martu 2010. godine protiv Argentine. Igrao je na nekoliko velikih turnira, a 2014. godine je s Njemačkom osvojio Svjetsko prvenstvo.

Njemačka ima smjenu generacije, veliki je broj novih i mladih igrača, dok bi se Kroos u budućnosti trebao u potpunosti posvetiti klupskoj karijeri.

Top Komentari

K79
Logično i pametno !
3 0
JuventinoBK
Njemci se lako istrose. Kvarljiva roba. On, lam, braca bender. Hodat ne mogu cim 30 predju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi