Toni Kroos objavio veliku odluku: "Ljudi, kratko i jasno..."
Toni Kroos se vraća u reprezentaciju Njemačke.

Vraća se u reprezentaciju

Toni Kroos objavio veliku odluku: "Ljudi, kratko i jasno..."

E. Ganibegović

Toni Kroos se vraća u reprezentaciju Njemačke i u reprezentativnom dresu gledat ćemo ga već u martu. Objavio je to danas na Instagramu. 

Poraz 0:2 od reprezentacije Engleske bio je posljednja utakmica koju je Toni Kroos igrao za Njemačku. Bilo je to na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Usljed loših rezultata i igara reprezentacije Njemačke i to baš pred EURO kojem će biti domaćin, selektor Julian Nagelsmann odlučio je pozvati stare snage.

Toni Kroos se vraća u reprezentaciju Njemačke

Tako se Toni Kroos odlučio prihvatiti poziv selektora i ponovo će obući dres reprezentacije Njemačke. Objavio je to danas na Instagramu.

"Ljudi, kratko i jasno: u martu ću opet igrati za Njemačku. Zašto? Zato što me je to zamolio selektor. Spreman sam i siguran sam da naša ekipa može više na Evropskom prvenstvu nego što mnogi misle", napisao je.

Oglasi

Julian Nagelsmann će tako Tonija Kroosa imati na raspolaganju u martu za dvije prijateljske utakmice. Prvo će se Njemačka sastati 23. marta s Francuskom, a tri dana kasnije s Nizozemskom.

Na Evropskom prvenstvu Njemačke je u grupi A sa Škotskom s kojom će i otvoriti prvenstvo, a tu su još Mađarska i Švicarska.

Do sada je Toni Kroos 106 puta nastupio zareprezentaciju Njemačke. Postigao je 17 golova i dodao 19 asistencija. Najveći uspjeh svakako je osvajanje titule prvaka svijeta u Brazilu 2014. godine.

Četiri godine ranije osvojio je bronzu u Južnoj Africi, a 2012. i 2016. godine je stizao s Njemačkom do polufinala Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi