Kroosa iznenadio email Fudbalskog saveza Njemačke: "Žele da mi naplate 600 eura..."

Nijemac uvijek ima vremena za dobru šalu

Kroosa iznenadio email Fudbalskog saveza Njemačke: "Žele da mi naplate 600 eura..."

E. Škorić

Toni Kroos je otkrio da mu je Njemački fudbalski savez ponudio ulaznice za njihov prvi okršaj Eura 2024. sa Škotskom, ali po većoj cijeni od uobičajene.

Superzvijezda Real Madrida Kroos se povukao iz reprezentacije Njemačke nakon 106 utakmica koje je odigrao za svoju zemlju, ali razmišlja o povratku u nacionalni tim jer žele da im pomogne na Euru 2024 koji se igra upravo u Njemačkoj.

Prvu utakmicu Nijemci igraju 14. juna, a rival će im biti Škotska. Kroos je zadnji put igrao za Njemačku na Euru 2021. godine, kada su izgubili od Engleske sa 2:0 na Wembleyju u osmini finala.

Čini se da veznjaku Real Madrida ostaje samo da se vrati u reprezentaciju ako namjerava besplatno na EP, budući da je, u svom stilu, šaljivim tonom, rekao da mu je Savez poštom poslao "ekskluzivnu ponudu" za ulaznicu protiv Škotske od 600 eura.

Kross je podijelio sadržaj maila u podcastu i rekao: "Danas sam primio e-mail poruku u kojoj je stajalo: 'Zdravo, dragi Toni, željeli bismo te obavijestiti da DFB i UEFA mogu ponuditi još jednu ekskluzivnu ponudu za bivše reprezentativce'. Ali nije besplatno, cijene su 600 eura za prvu utakmicu i 400 za druge dvije! Bar sam ja dobio čast da me zovu 'Dragi Toni', ali oni su zaboravili onih 106 utakmica!"

Oglasi

Kroos će svoju odluku objaviti neposredno uoči prijateljskih utakmica Njemačke protiv Francuske u Lyonu i Nizozemske u Frankfurtu sljedećeg mjeseca.

Očekuje se da iskusni fudbaler ipak prihvati da igra za Njemačku još ovog ljeta. Na turniru kojem će biti domaćini, Nijemci će osim sa Škotskom odmjeriti snage i sa Švicarskom te Mađarskom.

Unatoč tome što ima 34 godine, i dalje se smatra jednim od ključnih igrača Reala i ove sezone je odigrao 33 meča te je postigao jedan gol uz sedam asistencija.

Kroosove nedavne izjave o potencijalnom nastupu na Euru:

"Moram donositi odluke, puno razmišljati o tome šta ću učiniti. Ne znam hoću li igrati na Evropskom prvenstvu", rekao je Kroos i dodao:

"Ovisit će o tome kako se osjećam, o mojim ličnim planovima. Želim završiti karijeru na najvišoj mogućoj razini. Prije godinu dana imali smo istu raspravu. Sretan sam zbog te odluke. Uživam u trenutku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi