Ono što Kroos radi svojim kopačkama je nezamislivo u modernom fudbalu

Nijemac je zaista jedinstven slučaj

Ono što Kroos radi svojim kopačkama je nezamislivo u modernom fudbalu

Admin Čaušević

Toni Kroos je po mnogo toga poseban. Iako već godinama uživaj u planetarnoj popularnosti, Nijemac je na neki način postao mjerna jedinica za skromnost. 

Kroos je poznat kao jako ponizan fudbaler. Živi miran život, daleko od očiju javnosti te za razliku od mnogu fudbalera u modernom fudbalu ne pokazuje nikakvu količnicu bahatosti.

Uoči svake utakmice obično igrači imaju neki ritual kao neizostavni dio pripreme za susret. To je slučaj i sa Kroosom koji je skoro deset godina član Real Madrida.

Na snimku kojeg je objavio Real Madrid može se vidjeti kako 32-godišnji Nijemac može se vidjeti kako hoda sa kopačkama i fenom u ruci. Uštekao je fen u utičnicu i počeo je zagrijavati kopačke.

"Radim to cijeli život. I ovdje kada je malo hladnije barem su mi noge tople", objasnio je bivši njemački reprezentativac.

S obzirom da igra za najglamurozniji klub na svijetu za očekivati je bilo da ovakvu vrstu usluge Kroosu obavi neko od brojnih klupskih ekonoma što ipak nije slučaj.

Oglasi

U jednom od ranijih intervjua jedan od najboljih veznjaka u historiji je priznao da je praktično jedini igrač Reala koji sam sebi čisti i pere kopačke.

"To je zaista pomalo posebno. Nisam vidio nekog drugog igrača Reala koji čisti kopačke svaki dan i priprema ih kao ja", govori sjajni Nijemac.

"Kod mene je to malo posebno jer su mi kopačke najvažnija stvar na terenu. Mislim na sebe više nego na druge igrače. Jednostavno se osjećam ugodno u ovim kopačkama. Mislim da je zbog boje i materijala."

"Sada, svako mjesec ili dva mijenjaju boje, materijal...Za mnoge igrače to nije problem, daju im nove kopačke i igraju u njima narednog dana."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ja sam malo drugačiji, moram da se osjećam veoma, veoma ugodno", kazao je Kroos.

Poznato je da je Kroos uoči nove sezone nabavio novi specijalizovani model Adidas Aidpure 11pro kopački nakon što je prethodni par nosio desetak godina, ali mu je vijek trajanja definitivno prošao u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti