Marca došla do fotografije: Rudigerovo lice danas izgleda baš zastrašujuće

Posjekotina na čelu nije jedini problem

Marca došla do fotografije: Rudigerovo lice danas izgleda baš zastrašujuće

E. Čaušević

Defanzivac Real Madrida, Antonio Rudiger, dobio je 20 šavova na čelu nakon povrede protiv Shakhtara.

Rudiger je u 95. minuti utakmice uspio da zabije pogodak za 1:1 i spasi Real Madrid poraza od Shakhtara, ali je prilikom postizanja gola dobio neugodan udarac u glavu od golmana ukrajinskog kluba.

Odmah je ostao ležati na terenu i vidjelo se da krvari, te nije mogao nastaviti meč ni nakon što mu se ukazala ljekarska pomoć.

Rudiger je pored udarca zadobio i nezgodnu posjekotinu na čelu zbog čega je zaradio čak 20 šavova kako bi uspjeli zaustaviti krvarenje.

Igrači Real Madrida sinoć su se vratili u glavni grad Španije, a Rudiger se jutros pojavio na dodatnim pregledima.

Utvrđeno je da nije zadobio lom neke kosti i da je riječ samo o posjekotini. No, ugledna Marca objavila je fotografiju kako Rudiger danas izgleda što dovoljno pokazuje kakav udarac je dobio.

Oglasi

Sudar s golmanom je bio zaista žestok, a pored posjekotine Rudigeru se zatvorilo lijevo oko zbog hematoma koji se pojavio.

Iako iz ljekarskog tima Reala tvrde da će on biti spreman za okršaj protiv Barcelone ova fotografija baš i ne daje nadu da će se on baš tako brzo oporaviti.

Antonio Rüdiger, posing for MARCA with his cumbersome bandage

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Carlo Ancelotti se nada da će Rudigerovo oko biti u boljem stanju do nedjelje i El Clasica, a u opciji je i njegov nastup sa zaštitnom maskom.

Utakmica između Real Madrida i Barcelone igra se u nedjelju od 16:15 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Crveni karton za rudigera zbog simuliranja,poništen gol i 5 utakmica kazne...
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi