Poziv ga ostavio bez teksta, nije mogao odmah da odgovori, ali sada se zna šta je odlučio

Kroos se vraća u nacionalni tim

Poziv ga ostavio bez teksta, nije mogao odmah da odgovori, ali sada se zna šta je odlučio

Endin Čaušević

Njemački veznjak Toni Kroos prije nekoliko dana priznao je da su ga kontaktirali iz Fudbalskog saveza Njemačke i tražili da se vrati iz penzije i zaigra na Evropskog prvenstvu. Kroosa je taj poziv itekako zatekao, ali čini se da je igrač Real Madrida već donio odluku.

Mediji u Njemačkoj prije nekoliko dana objavili su da selektor ove reprezentacije Julian Nagelsmann želi da vrati Tonija Kroosa u ekipu kako bi iskusni veznjak igrao na Evropskom prvenstvu.

Kroos se od reprezentacije Njemačke oprostio na ljeto 2021. godine nakon Evropskog prvenstva, ali čini se da tačka na tu priču nije stavljena.

Nijemci žele da se Kroos vrati u nacionalni tim koji igra daleko od prave forme, te Nagelsmann vjeruje da bi iskusni veznjak bio od velike pomoći pred Evropsko prvenstvo koje se igra upravo u njihovoj zemlji.

Kroos je prije nekoliko dana priznao da je dobio poziv za povratak u reprezentaciju, te da ga je to itekako zateklo.

Oglasi

"Moram razmisliti. Iznenadilo me. Danas ne mogu dati odgovor", rekao je Kroos prošle sedmice za španske medije.

Međutim, njemački mediji pišu da je Kroos svoju odluku već donio i da ju je saopštio Nagelsmannu, te da će uskoro ista biti obznanjena i u javnosti.

Kicker tvrdi da je Kroos pristao da se vrati u reprezentaciju Njemačke i da će biti na raspolaganju Nagelsmannu za Evropsko prvenstvu, te da će nakon istog vjerovatno ponovo da se vrati u penziju što se tiče nacionalnog tima.

Kroos je razmotrio ovu odluku i razgovarao s porodicom, ali i svojim bliskim prijateljima, te je odlučio da pomogne reprezentaciji Njemačkoj što su za Nagelsmanna fantastične vijesti.

Ovaj iskusni veznjak Real Madrida bi se na spisak trebao vratiti već u martu kada će se igrati prijateljske utakmice i vršiti posljednje pripreme za EURO.

Podsjećamo, Njemačka će na Evropskom prvenstvo igrati u Grupi A u kojoj se još nalaze Mađarska, Škotska i Švicarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije