Nijemci pozvali Kroosa u reprezentaciju, veznjak Reala je ekspresno odgovorio

Hoće li zaigrati na Euru?

Nijemci pozvali Kroosa u reprezentaciju, veznjak Reala je ekspresno odgovorio

Edmir Škorić

Toni Kroos jedan je od najboljih veznjaka već dugi niz godina, no on se ranije oprostio od dresa njemačke fudbalske reprezentacije, mada u toj zemlji žele da se vrati i da zaigra na Euru koje će se održati narednog ljeta upravo u Njemačkoj.

Dvije godine nakon njegovog umirovljenja, Njemačka ne prolazi kroz svoje najbolje razdoblje. Pod vodstvom Hanslija Flicka, a potom i Juliana Nagelsmanna stvari ne idu najbolje, rezultati su užasni, makar se radilo o prijateljskim utakmicama, pa u državi postoji opravdana zabrinutost pred Euro 2024.

Njemačka će kao domaćin biti makar na papiru jedan od favorita za osvajanje zlata, ali trenutni igrački kadar ne blista. Shodno tome, Nijemci žele da se vrati Kroos i navodno je već kontaktiran od strane tamošnjeg fudbalskog saveza.

Prvi odgovor veznjaka Real Madrida stigao je nakon što je u Berlinu gostovao kod Uniona sa Relal Madridom i salvio sa 3:2. Sjajni veznjak kazao je kako razmišlja o mogućem povratku, a konačna objava bit će uskoro.

"Moram razmisliti. Iznenadilo me. Danas ne mogu dati odgovor", navodno je odgovorio Kroos.

Oglasi

Toni Kroos je za Njemačku upisao 106 nastupa i bio je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije. Postigao je 17 golova i 2014. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, ali nedostaje mu trofej na Euru.

Tonija Kroosa traže Chelsea i Manchester United

Toniju Kroosu ugovor s Real Madridom istječe sljedećeg ljeta i Nijemac je spreman za novu avanturu. Središnji veznjak je nezadovoljan što ga Carlo Ancelotti više ne koristi toliko, a prema Fichajesu, dvije ekipe Premier lige spremne su to iskoristiti.

Prema citiranom izvoru, Manchester United i Chelsea pod svaku cijenu žele transfer Kroosa u ljeto 2024. i spremni su učiniti sve da ga dovedu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je Todd Boehly u prošlom prijelaznom roku uložio više od 465 miliona eura, Plavcima nedostaju lideri, a Kroos se smatra savršenim igračem koji može krojiti zakon u svlačionici.

S druge strane, Manchester United spreman je ponuditi takođe za njemačkog veznjaka. As u rukavu Đavola je Casemiro, Brazilac s kojim je Kroos igrao u Real Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi