Legenda Reala na svakom treningu od Rudigera dobija isto pitanje, samo treba da kaže "da"

Njemački stoper je uporan

Legenda Reala na svakom treningu od Rudigera dobija isto pitanje, samo treba da kaže "da"

Admin Čaušević

U trenutnom rosteru Real Madrida nekolicina igrača imaju epitet klupske legende, osim prvog kapitena Nacha, to su još njegovi zamjenici Luka Modrić i Toni Kroos. Vrlo se lako može desiti da sve trojica budu igrali svoju posljednju sezonu. 

Za sada je jedino sigurno da će Modrić zaigrati na Evropskom prvenstvu kao kapiten Hrvatske. Nacho nema siguran status reprezentativca u Španiji, dok se Kroos prije dvije godine oprostio od dresa reprezentacije.

Međutim, neće biti iznenađenje ukoliko Kroos ipak na kraju obuće dres Elfa pošto je počela kampanja za njegov povratak u nacionalni tim. Jedan od glavnih "pokrovitelja" je Antonio Rudiger.

Rudiger je priznao kako je odavno počeo s misijom povratka Kroosa u reprezentaciju te nema namjeru odustati dok ne dobije potvrdan odgovor.

"Pitam ga to svaki dan. Igrač poput njega koji je još uvijek na visokom nivou treba biti na Evropskom prvenstvo i to je realnost", kazao je Rudiger.

Oglasi

"Kada igra Toni koji ima otkucaje srca kao 20-godišnjak, ona je sve sjajno. Volio bih ga vidjeti u reprezentaciji, ali on će imati konačnu riječ", dodao je iskusni štoper.

"Činjenica da smo organizatori evropskog prvenstva mijenja sve. Ne smijemo to otpisati. Naš cilj je da odemo daleko. Niko ne smije doći i reći da ćemo biti zadovoljni ako prođemo grupu."

Kroos je za Mannschaft odigrao 106 mečeva, a najveći uspjeh ostvario je 2014. godine kada je osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Iskusnom veznjaku na kraju sezone ističe i ugovor sa Real Madridom pa je pred njim sigurno period kada će morati donijeti važne odluke.

Njemačka prolazi kroz itekako teško razdoblje, možda i najteži u posljednje četiri decenije. Na Mundijalu u Kataru su eliminisani već u grupnoj fazi, dok i prijateljski mečevi ne daju optimizam.

Izabranici Juliana Nagelsmanna koji i dalje traži idealno rješenje će igrati u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom. Sigurno nimalo ugodni rivali, ali za očekivati je da Njemačka nekako prođe dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi