Bivši mladi reprezentativac BiH trenutno bez kluba: Vraća li se na premijerligaške terene?

Zanimljivu internacionalnu karijeru ima iza sebe

Bivši mladi reprezentativac BiH trenutno bez kluba: Vraća li se na premijerligaške terene?

Haris Zilić

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Markić (31) još uvijek je bez kluba.

Pomenuti fudbaler je početkom jula raskinuo sa italijanskom Foggiom i još uvijek čeka na novi angažman, što je i potvrđeno na uglednom transfermarktu.

Prije Foggie nosio je dres Viterbesea Bisceglie, Cibalije, Zawisze, KuPS-a.

U Bosni i Hercegovini nosio je dres Olimpika, Zrinjskog, Širokog Brijega, Borca.

Špekuliše se i o Markićevom povratku na bh. terene, ali čini se da još uvijek nema konkrentih ponuda, tako da ćemo još neko vrijeme sačekati da vidimo da li bivši štoper Zrinjskog karijeru nastavlja u inostranstvu ili se vraća na bh. travnjake.

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine (U21) skupio je 12 nastupa i igrao u generaciji sa Edinom Višćom, Miroslavom Stevanovićem, Josipom Kvesićem, Srđanom Grahovcem... U to vrijeme imao je i neprimjerenih javnih nastupa kada je u pitanju nacionalna reprezentacija Bosne i Hercegovine i sama himna naše države.

Ipak, kasnije se okrenuo smao fudbalu, napravio zanimljivu internacionalnu karijeru, a vidjet ćemo da li će možda pred kraj karijere ponovo zaigrati na našim terenima.

Ovome dodajmo da je jedan dio karijere proveo i u juniorskoj ekipi NK Zagreb.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored U21 reprezentacije Markić je osam puta oblačio dres juniorske U19 selekcije naše zemlje, te šest puta dres kadetske U17 selekcije Bosne i Hercegovine.

Najviše utkamica u karijeri odigrao je u italijanskoj Seriji C ukupno 107, dok je u Prmeijer ligi BiH skupio 74 nastupa.

Top Komentari

Manager
Igračina ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi