Bayern je Tapalovića maknuo nakon 12 godina: Iza otkaza stoji "nepopravljiv grijeh"

Prava istina?

Bayern je Tapalovića maknuo nakon 12 godina: Iza otkaza stoji "nepopravljiv grijeh"

E. Škorić

Njemačku sportsku javnost jučer je zatekla vijest o otpuštanju Tonija Tapalovića, koji je skoro 12 godina bio član Bayernovog stručnog štaba.

Tapalović je bio trener golmana u Bayernu. U ljeto 2011. godine je zajedno s Manuelom Neuerom došao u redove najvećeg njemačkog kluba iz Schalkea. Radio je sa mnogim vrhunskim trenerima i golmanima, ali Juliana Nagelsmanna nije preživio.

Vjeruje se da je upravo Nagelsmann bio za otpuštanje hrvatskog trenera, iako je sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić činio sve da zadrži Tapalovića i da se nastavi saradnja koja je bila veoma uspješna.

Prema pisanju njemačkih medija, Tapalović je već neko vrijeme imao nesuglasice s trenerom njemačkog prvoligaša. Navodno je situacija eskalirala nakon angažmana rezervnog golmana Alexandera Nübela koji se javno žalio da s Tapalovićem ima lošu komunikaciju.

Upravo je Nübel trebao biti rješenje na golu Bavaraca nakon povrede Tapalovićevog prijatelja Neuera tokom skijanja krajem prošle godine, ali je on odlučio da ostane u Monacu na posudbi, istaknuvši lošu komunikaciju sa Tapalovićem. Na kraju je Bayern posegao sa iskusnim Yanom Sommerom iz Borussije Moenchengladbach.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BhR_WD1j27q/[/instagram]

Oglasi

"Dragi Toni, danas završava jedna era Bayern Münchena. S tobom nakon 11 i pol godina iz kluba ne odlazi samo apsolutni pionir modernog vratarstva nego i velika osoba. Svi, ne samo u Münchenu, znaju da bez tebe ne bi bilo ovih uspjeha. Nije manje važno, oblikovao si mene i podigao moju igru na višu razinu. Nedostajat ćeš mi i hvala ti na svemu", poručio je Neuer na Instagramu nakon saznanja da je klub napustio njegov dugogodišnji mentor i prijatelj.

Kakvi već jesu, njemački novinari odmah su počeli dublje kopati kako bi otkrili više informacija, a onda saznali da je 42-godišnji Toni Tapalović zapravo bio "krtica" u klubu.

Tapalovića je navodno trener Julian Nagelsmann uhvatio kako Neueru prenosi povjerljive podatke iz stručnog štaba, a golman bi ih proslijedio svojim saigračima, pa su se neke stvari u svlačionici znale prije nego bi Nagelsmann iste saopštio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čini se da se u "razlikama u načinu rada" na koje se poziva klub krije nešto puno ozbiljnije, tvrde njemački novinari. Još prošle sezone Nagelsmann je navodno uhvatio Tapalovića kako Neueru prenosi povjerljive informacije iz stručnog štaba.

Veliko prijateljstvo Tapalovića i Neuera na kraju je koštalo posla hrvatskog trenera, koji je njemačkom golmanu bio jedan od kumova kada se vjenčao 2017. godine. No, u Bayernu se jednostavno neke stvari ne smiju raditi. Kada se već sazna za njih, onda se snose i posljedice, kao u slučaju Tapalovića.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nije Nübel odlucijo da ostane u Monaku, Nisu ga oni pustili ako nisi znao novinarcicu
0 0
makelele
Kum nije dugme.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi