Topalović: Najbitnije je da nemamo imperativ prvog mjesta

Iskusni prvotimac FK Rudar Kakanj

Topalović: Najbitnije je da nemamo imperativ prvog mjesta

S. Mlaćo

Svih 90. minuta u pobjedi Rudara nad Bratstvom (3:0) upisao je prvotimac Kakanjaca Armin Topalović.

Topalović je pružio veoma dobru partiju, a Rudar upisao sigurnu pobjedu i tako na najbolji mogući način krenuo u novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Već u subotu Kakanjce očekuje duel sa TOŠK-om iz Tešnja, povratnikom u Prvu ligu Federacije BiH.

"Pobijedili smo slobodno mogu reći veoma dobru ekipu Bratstva. Mislim da smo po veoma teškom vremenu pokazali veću želju za pobjedom nego ekipa Bratstva i od prve minute smo zaigrali agresivno sa željom da što prije postignemo pogodak. Na kraju smo zasluženo slavili sa visokih 3:0", kaže Topalović na početku razgovora za SportSport.ba.

Protiv TOŠK-a Rudar će tražiti nove bodove.

"U svaku utakmicu idemo sa željom da pobijedimo i moramo respektirati svakog protivnika. Ne smijemo ni precijeniti neku ekipu, a što se tiče TOŠK-a oni su novi u ligi i sigurno je da žele da pokažu najbolje na svojoj premijernoj utakmici pred svojim navijačima na čelu sa trenerom Remetićem i mojim prijateljom Zlatanom Gafurovićem. Mi ćemo dati sve od sebe da im uskratimo slavlje, te očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu", jasan je 30-godišnji prvotimac Rudara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar će sigurno voditi borbu za sami vrh tabele.

"Najbitnije je da je dobra atmosfera u ekipi, došlo nam je par dobrih igrača i mislim da je Uprava napravila pravi potez sa dovođenjem provjerenih igrača. Mi idemo iz utakmice u utakmicu i najbitnije je da nemamo imperativ prvog mjesta. Ima kvalitetnih ekipa u ligi i mislim da će se više ekipa uključiti u borbu za Premijer ligu. I nama ako se ukaže prilika, zašto ne", dodao je Topalović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi