Topnici bez ispaljenog zrna: Liverpool razbio Arsenal
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Redsa na Anfieldu

Topnici bez ispaljenog zrna: Liverpool razbio Arsenal

Liverpool je na Anfieldu dočekao Arsenal i, može se reći, demonstrirao silu protiv Wengerove ekipe. Francuski stručnjak je Alexandrea Lacazettea ostavio na klupi, a to je rezultiralo činjenicom da je njegova ekipa bila gotovo bezopasna u većem dijelu utakmice. Redsi su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0, a ovo je bio drugi poraz Arsenala od početka nove sezone Premier lige.

Navijači Liverpoola imaju razloga biti zadovoljni predstavom svoje ekipe, dok je Arsenal danas izgledao i pomalo neuigrano. 

Ipak prvu šansu na utakmici je imao Arsenal i to preko Welbecka koji iz dobre pozicije, u 7. minuti, nije uspio pogoditi okvir gola.

Deset minuta kasnije Liverpool dolazi do vodstva. Strijelac je bio Firmino nakon odličnog ubacivanja Gomeza. 

Samo dvije minute kasnije Henderson je imao izglednu priliku, ali nije uspio pogoditi. Ipak, ono što nije pošlo za rukom Hendersonu, jeste u 40. minuti Maneu, koji se sjajno izborio za prostor i šutem iskosa savladao nemoćnog Čecha.

Na odmor se otišlo s prednošću Liverpoola od 2:0, a ni drugo poluvrijeme nije donijelo bolju igru Arsenala.

Prvu priliku za Liverpool u nastavku je imao Salah u 55. minuti, ali je Čech sjajno odbranio njegov pokušaj.

Novi gol Rome, koji je dugo visio u zraku, došao je u 57. minuti. Mohamed Salah je iskoristio lošu komunikaciju odbrane Arsenala, izašao sam pred Čhecha i rutinski pogodio.

Lacazette je ušao u igru u 62. minuti umjesto Oxlade-Chamberlaina, a francuski napadač je već u 69. minuti imao priliku da smanji prednost Liverpoola, ali njegov šut ije završio u mreži protivničkog gola.

Zato je Daniel Sturridge svoju priliku iskoristio u 77. minuti, kada je odličan centaršut Salaha pretvorio u gol za konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je ponovo opasniji bio Liverpool, a o igri Arsenala dovoljno govori činjenica da Topnici nisu uspjeli uputiti niti jedan šut u okvir gola.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac se danas nalazio na klupi za rezervne igrače, ali nije dobio priliku za igru.



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi