Topnici misle na budućnost: Dugogodišnji ugovori za mlade nade

Topnici misle na budućnost: Dugogodišnji ugovori za mlade nade

Teme:

Čelnici Arsenala već sada razmišljaju o budućnosti, a kako u svojim omladinskim kategorijama već imaju nekoliko sjajnih talenata od kojih se očekuje da jednog dana postanu "stubovi" ekipe, za njih su spremljeni dugogodišnji profesionalni ugovori.

Radi se o trojici igrača, Edward Nketiahu, Mattu Maceyju i Benu Sheafu. Zanimljivo je da su sva trojica već upisala debije za prvi tim Topnika, te su stalni "posjetioci" treninga najbolje ekipe Arsenala.

Njihov naporan rad nije prošao neoopaženo, pa ih je Arsene Wenger odlučio nagraditi "poboljšanim" ugovorima, iako tačni detalji istih nisu otkriveni.

Napadaču Nketiahu se već odavno predviđa svijetla budućnost na Emiratesu, a ovaj 18-godišnjak, nakadašnji član Chelseajeve akademije, je ove sezone već prikupio četiri nastupa za prvi tim Arsenala.

Nketiah je nastupio u tri utakmice Lige Evrope, a u Carabao Kupu je uspio, nakon ulaska s klupe, postići dva gola za pobjednu nad Norwichom rezultatom 2:1.

Mladi golman Macey je još jedna nada kluba sa Emiratesa, te se očekuje da će u predstojećim godinama postati član prvog tima, dok je ove sezone dva puta dobijao Wengerovo povjerenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Macey je u svom debiju, protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope, uspio sačuvati mrežu, s obzirom da je ovaj susret završen rezultatom 0:0.

I 19-godišnji veznjak Sheaf je upisao svoj debi u Ligi Evrope, i to nakon što je ušao sa klupe u pobjedi Arsenala od 1:0 protiv Zvezde na Marakani. Inače, Topnici polažu velike nade u Sheafa, još od kada su ga "ukrali" od West Hama prije pet godina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi