Topnici nadigrali Everton
Foto: EPA

Arsenal slavio 3:1

Topnici nadigrali Everton

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog osvajača FA Cupa, Arsenala, osvojili su Asia Trophy, koji se igrao u Singapuru.

U finalnom susretu Asia Trophyja Arsenal je rezultatom 3:1 savladao Everton, čije boje zbog povrede nije branio naš reprezentativac Muhamed Bešić.

Na golu Arsenala debitovao je nekadašnji golman Chelseaja, Petr Čech, koji je imao nekoliko izvanrednih intervencija, a Topnici su stigli do prednosti u 22. minuti kada je mrežu Evertona pogodio Walcott.

U 13. minuti nastavka prednost Arsenala je udvostručio Cazorla, da bi četiri minuta kasnije Ozil pogodio za 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Petnaest minuta prije kraja susreta Barkley je postigao počasni pogodak za Everton. U susretu za treće mjesto Stoke je bio bolji od selekcije lige Singapura (2:0).

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.