Topnici poniženi na Etihadu od Cityja
Foto - EPA

Težak poraz Arsenala

Topnici poniženi na Etihadu od Cityja

Midhat Šljivak

Manchester City je u prvom susretu 3. kola engleske Premier lige deklasirao Arsenal na Etihadu rezultatom 5:0.

Topnici igraju katastrofalno na početku nove sezone u Premiershipu i poraz na Etihadu im je treći u tri kola te je tim Mikela Artete zakovan za dno tabele.

Nevolje Arsenala u ovom meču počinju već u sedmoj minuti kada City iz prve šanse na utakmici dolazi do pogotka. Gabriel Jesus ubacuje sa desne strane, a Ilkay Gundogan pored štopera Arsenala skače i zabija gol za 1:0.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za domaće. Nakon prekida Ferran Torres koristi očajnu reakciju odbrane londonskog tima i povećava prednost svog tima.

Imao je Arsenal potom dobru šansu. Ederson se poigravao pred golom, napucao je Smith-Rowea, ali srećom po City lopta odlazi pored gola.

City je konstantno napadao na gol Arsenala, a u okončanju utakmice im je pomogao Granit Xhaka. Dobio je crveni karton nakon starta nad Joaom Cancelom i u 35. minuti je morao van terena.

Oglasi

Engleski prvak do trećeg gola dolazi u 43. minuti. Grealish je napravio odličan prodor, uposlio je Gabriela Jesusa koji zabija za 3:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku meča City i dalje napada. Novi gol u mreži Topnika viđen je u 53. minuti kada Rodri prekrasno zabija za 4:0.

Imao je City još dosta pokušaja prema golu Topnika. Na kraju su postigli još jedan gol. Torres je po drugi put zabio u 84. minuti za konačnih 5:0.

Sead Kolašinac odigrao je kompletan meč na poziciji štopera.

City je stigao do druge pobjede u sezoni, a Arsenalu je ovo treći poraz iz tri utakmice i još uvijek nisu zabili ni pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 3. kolo:

Manchester City - Arsenal 5:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Arsenal rupa ali ne kontam ko ovog xhaku drzi u ekipi..
15 0
edin_93
City je duplo jači tim, dobili bi Arsenal u svakom slučaju, zar je bilo potrebe da ne svira čist faul kod drugog gola, zar je bilo potrebe za onaj crveni karton s obzirom da Xhaka nije dodirnuo Cancela, nego čisto pokupio loptu, sa dvije noge, ali čisto na loptu... Zar se ekipama iz Manchestera mora pomagati i kad pobjeda ne dolazi u pitanje? Arsenala koji se svakako u velikoj krizi je sudija danas totalno uništio. Podržavajte plastičare kao što su City, Psg, Chelsea itd, mada su to većinom djeca koja navijaju za klub gdje ode Messi ili Ronaldo koji nemaju veze o fudbalu ili navijanju za neki klub i kad ide i kad ne ide. Sportski pozdrav svim pravim navijačima!
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi