Topnici zablistali u drugom poluvremenu, ali ih je u prvom spasio sudac
Posljednji meč 9. kola Premier lige pamtit će se najviše po trećem golu domaćeg tima, koji je bio čista magija

Aubameyang ušao u igru i riješio meč

Topnici zablistali u drugom poluvremenu, ali ih je u prvom spasio sudac

Arsenal je u posljednjoj utakmici 9. kola Premier lige na svom terenu savladao Leicester rezultatom 3:1 u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici u kojoj su Topnici pokazali dva različita lica.

U prvom dijelu utakmice, Leicester je bio mnogo bolji tim i do zasluženog vodstva je stigao u 31. minuti kada je Chilwell šutirao, a Bellerin skrenuo loptu u svoju mrežu.

Desetak minuta prije toga, Leicester je trebao dobiti jedanaesterac jer je Rob Holding igrao rukom u svom šesnaestercu. Iako je sudac utakmice bio blizu, nije pokazao na bijelu tačku a da jeste, morao bi uz to i isključiti engleskog fudbalera koji je prethodno već imao žuti karton. Arsenal bi u tom slučaju bio u duplom problemu, ali se izvukao i do kraja utakmice pokazao igru koja može radovati sve navijače ovog kluba.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, večeras izuzetno raspoloženi Ozil je na asistenciju Bellerina zabio za 1:1 i najavio ono što će se desiti u nastavku utakmice.

Igrao se 61. minut kada je Emery u igru uveo Aubameyanga, koji je samo dvije minute nakon toga zabio za potpuni preokret Arsenala. Već u 66. minuti, Gabonac je krunisao perfektnu akciju kojom su Topnici podsjetili na svoje najljepše dane. Gol će sigurno ući u uži izbor za najbolji u 9. kolu, a možda i u cijeloj sezoni.

Do kraja utakmice, Arsenal je mogao i do još ubjedljivijeg trijumfa ali se Lacazette propisno ispromašivao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je ovom pobjedom stigao na četvrto mjesto i ima 21 bod koliko i gradski rivali Chelsea i Arsenal. Za Topnike je ovo bila već sedma uzastopna pobjeda u Premier ligi, a deseta računajući sva takmičenja.

Treba dodati da Sead Kolašinac nije konkurisao za večerašnju utakmicu zbog lakše povrede zadnje lože.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi