Topnicima pomaže psiholog

Arteta otkrio

Topnicima pomaže psiholog

Život u izolaciji mnogima teško pada, a ekipa Arsenala odlučila je da zbog toga angažuje psihologa koji će pomagati igračima.

Fudbal u Engleskoj prekinut je prije nešto više od mjesec dana. Igrači su u kućnim izolacijima, neki vjerovatno već lagano 'lude' od dosade i raznoraznih misli, ali tu je psiholog koji je svakodnevno u komunikaciji sa svakim igračem.

To je u razgovoru za Sky Sport potvrdio trener Topnika Mikael Arteta.

"Imamo psihologa koji brine o našim igračima. U svakodnevnoj je komunikaciji sa njima. Dobijamo povratne informacije redovno, a u kontaktu sa igračima je i stručni štab", poručio je Arteta.

Ova situacija ipak ima i neke pozitivne strane..

"Vodio sam neke sjajne razgovore sa igračima. Ovaj period mi je od pomoći, jer mogu da upoznam svoj tim bolje. Trudimo se da poboljšamo naše odnose i razvijemo visok nivo razumevanja".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arteta je i sam prebolovao koronavirus. Bio je prvi zaražen među igračima i trenerima na Otoku, ali srećom brzo je ozdravio.

Njegov Arsenal se prije prekida sezone nalazio na 9. poziciji sa 40 osvojenih bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi