Žestoka osuda zbog sramne poruke Torcide Robertu Prosinečkom
Foto: ZELJKO PUHOVSKI/Cropix

Da li će reagovati i HNS?

Žestoka osuda zbog sramne poruke Torcide Robertu Prosinečkom

S. Mlaćo

Mnogi su već sinoć osudili potez navijača Hajduka koji su na jučerašnjoj utakmici protiv Rudeša vrijeđali trenera  tima Roberta Prosinečkog.

Mnogi su već sinoć osudili potez navijača Hajduka koji su na jučerašnjoj utakmici protiv Rudeša vrijeđali trenera tima Roberta Prosinečkog.

Hajduk je slavio 2:0, a Torcida je bila razočarana što je cijena ulaznica iznosila 10 eura. Domaći su znali da će navijači Hajduka doći u velikom broju te su to iskoristili za sjajnu zaradu.

Torcida je zbog toga podigla više nego uvredljivu parolu.

"10 eura, može, hvala. Ipak četniku nije plaća mala."

Prosinečki je u bio u Crvenoj Zvezdi, na što je aludirala Torcida, a sada su se oglasili iz Rudeša.

Oglasi

"NK Rudeš uz Prosinečkog

Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.

'Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu.

I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika.

Oglasi

Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su 'tapeti' i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili', poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić.

Nije poznato kako su službena lica dozvolila da se meč nastavi nakon poruke Torcide, ali sigurno se očekuje i brza reakcija HNS-a.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je lider u HNL-u sa četiri pobjede u četiri utakmice, dok Rudeš u pet utakmica nije osjetio slast bodova.

Prosinečki bi zbog toga uskoro mogao postati i bivši.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Več odavno je jasno,da su kvadratni največi naciji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi