Torcida grubo izvrijeđala Prosinečkog, nazvali ga četnikom

Trener Rudeša na meti navijača Hajduka

Torcida grubo izvrijeđala Prosinečkog, nazvali ga četnikom

Edmir Škorić

Oko 1.000 navijača Hajduka bilo je smješteno na istočnoj tribini Kranjćevićeve gdje su bodrili svoj tim na gostovanju kod Rudeša.

Hajduk je gostovao Rudešu i na kraju slavio sa 2:0 uz golove Livaje i Melnjaka u 4., odnosno 15. minuti. Splićani nakon pet kola na vrhu tabele sa 12 bodova, s tim da nisu odigrali sve utakmice. Imaju +8 i utakmicu više u odnosu na Dinamo.

Inače, za ovu utakmicu je Rudeš povisio cijene ulaznica, pa je Torcida imala parolu: "10 eura može hvala, ipak četniku nije plaća mala".

 FOTO: ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Ovo četniku odnosilo se na Roberta Prosinečkog, nekad igrača i trenera beogradske Crvene zvezde, a uslijedilo je i još vulgarnije skandiranje "svima nama Žuti k.... p....".

Bivši selektor BiH trener je Rudeša, ali mu nikako ne ide ove sezone. Rudeš je na dnu tabele sa pet poraza iz pet utakmica i gol razlikom 5:15.

Narednu utakmicu ovaj tim igra sljedećeg vikenda u Puli protiv Istre, koja je nešto bolja jer je u pet kola upisala tri boda, odnosno tri remija uz dva poraza.

Oglasi

Prosinečki je godinu dana bio bez kluba, da bi ovog ljeta prihvatio poziv iz Rudeša. Rudeš je prošle sezone osvojio prvo mjesto u Prvoj nogometnoj ligi, sa bodom više od drugoplasiranog Vukovara.

Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki je u trenerskoj karijeribio i selektor rešprezentacije Azerbajadžana.

Trenersku karijeru je počeo u Crvenoj Zvezdi 2010. godine, a imao je i nekoliko epzioda u Turskoj u ekipama Kayserispora i Denizlispora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bio je aktivan i u regiji kao trener ljubljanske Olimpije.

Iako je uglavnom popularan u Hrvatskoj, naročito "svom" Zagrebu, ima i onih koji ga baš i ne vole, kao naprimjer navijači Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi