Rossoneri su do vrha napunili mrežu Torina: Pogledajte čudesnu izvedbu Milana
Foto - EPA

Ekipa sa San Sira slavila sa 7:0

Rossoneri su do vrha napunili mrežu Torina: Pogledajte čudesnu izvedbu Milana

M. Šljivak

Ekipa Milana jučer je u 36. kolu Serije A deklasirala na gostovanju Torinu sa nevjerovatnih 7:0.

Rossoneri su odigrali spektakularan meč, potpuno su razbili protivnika i na kraju su im do vrha napunili mrežu.

Golijada u ovom meču počela je u 19. minuti pogotkom Thea Hernandeza. Sedam minuta kasnije Franck Kessie pogađa sa bijele tačke za rezultat od 0:2 na poluvremenu.

Nastavak donosi pravi šou Rossonera i pet golova u mreži Bikova iz Torina koji su bili potpuno nemoćni pred velikanom iz Milana u ovom susretu.

Brahim Diaz je u 50. minuti postigao treći gol na ovom meču, a Theo Hernandez u 62. minuti zabija za uvjerljivih 0:4.

Zatim na scenu stupa hrvatski napadač Ante Rebić. Zabio je hat-trick od 67. do 79. minute, a dvije asistencije je upisao reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić.

Milan je tako dva kola prije kraja prvenstva gotovo osigurao plasman u Ligu prvaka koju mogu potvrditi već za tri dana utakmicom protiv Cagliarija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako u tome ne uspiju, imat će još jednu šansu i to u direktnom duelu protiv Atalante u posljednjem kolu koje se igra 23. maja.

Rossoneri su trenutno na trećem mjestu tabele sa 75 bodova, imaju dva boda više od Napolija i tri od Juventusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Sta se desava pa u Realu ovi bekovi nisu mogli meda?Hakimi samo vracao lopte nazad,centrirati nije znao,Hernandez isto ko voz po pruzi trco po liniji samo a u Italiji extra igraju.
2 0
Zoilomas
Steta zbog Gojaka al, mora i on biti bolji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi