Torres: Teško je, ali mislim da je ovako najbolje

Odlazi iz Atletica na kraju sezone

Torres: Teško je, ali mislim da je ovako najbolje

Edmir Škorić

Iskusni španski napadač Fernando Torres (34) na kraju sezone napušta Atletico Madrid.

Krajem 2014. godine Torres se vratio u Atletico Madrid, gdje je prvo bio posuđen, a potom su Jorgandžije otkupile njegov ugovor. Ukupno je Španac za Atletico odigrao više od 320 utakmica, ali došlo je vrijeme za rastanak.

Torres je nedavno napunio 34 godine i na ljeto namjerava da promijeni sredinu, mada nema još nagovještaja gdje bi mogao nastaviti karijeru.

"Nije bila jednostavna odluka. Mada, kada se sve sagleda, tako je najbolje. Osjećao sam potrebu da obavijestim navijače o mom odlasku na kraju sezone. Kažu da lijepe stvari imaju početak i kraj i nažalost došlo je vrijeme za rastanak", rekao je Torres.

Torres je istakao da mu je bila želja ostati do kraja karijere u Atleticu, međutim poručuje da stvari nekada ne idu onako kako želimo, pa je naglasio da će nastaviti igrati jer se osjeća fizički i psihički odlično.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sreću ću potražiti negdje drugo", na kraju je poručio nekadašnji igrač Chelseaja, Liverpoola i Milana, koji nije imao priliku da osvoji trofej s Atleticom, a jedina šansa mu je Evropska liga u ovoj sezoni.

Torres nema još ponuda, ali kaže kako će sačekati i izabrat će najbolju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi