Tošić otputovao na potpis ugovora: Lijevi bek postaje drugi najplaćeniji Srbijanac

Napušta Bešiktaš

Tošić otputovao na potpis ugovora: Lijevi bek postaje drugi najplaćeniji Srbijanac

Srbijanski reprezentativac Duško Tošić (33) ovog ljeta će promijeniti klub.

Kako prenosi turski dnevnik Hurriyet, Tošić je već otputovao u Kinu gdje rješava posljednje detalje višemilionskog ugovora sa tamošnjim superligašem Guangzhou R&F.

Inače, pomenutu ekipu sa klupe predvodi legendarni srbijanski fudbaler Dragan Stojković Piksi. Tošić bi trebao u novom klubu imati platu od čak 5,8 miliona eura, a Bešiktaš bi od prodaje trebao inkasirati oko pet miliona evropskih novčanica.

Zanimljivo, Duško će na ovaj način postati drugi najskuplji srbijanski fudbaler jer će prestići Nemanju Gudelja, a ispred njega će biti samo Nemanja Matić iz Manchester Uniteda.

Tošić je član Bešiktaša od 2015. godine, a prije toga je igrao redom za OFK Beograd, Sochaux, Werder Bremen, Portsmouth, QPR, Crvenu Zvezdu, Real Betis i Genclerbirligi.

U tekućoj sezoni je odigrao ukupno 36 utakmica za Bešiktaš i postigao je pet golova uz jednu asistenciju. Zbog puta u Kinu on bi trebao propustiti meč posljednjeg kola turskog prvenstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi